Wednesday, October 21, 2009

trauma!

hari ni dlm sejarah..
mmg mengerikan but it happened di luar kawalan otak normal..
bila pikir balik, aku seriau!

berlaku dlm pukul 3 ptg tadi..
lps beli segala barang keperluan, aku jalan balik ke ofis sorang²..
on the way nak turun dr tangga The Summit, aku agak ada dlm 10 - 12 anak tangga (aku tak sempat nak kira..), aku membuat stunt guling² hindustan di luar sedar..
dgn tangan kiri & kanan penuh dgn barang, dr anak tangga paling atas, aku jatuh berguling² sampai laa anak tangga ke-3 dr bwh..
yang ni aku sempat kira sbb lps je stunt tu stop, aku duduk terkesima..

ada budak lelaki india dgn concern tanya aku ok ke tak.. (dia saksi kejadian..sbb masa tu dia mmg tgh duduk lepak ngan member dia tepi tangga tu..ada beberapa org lain jugak yang tgh hisap rokok kat tangga tu..)
mungkin dia nak tolong pun tak sempat..adegan berlaku dgn sangat pantas..
dia offer nak tlg aku angkat barang..tp aku tolak nicely since aku rasa aku ok time tu..

masa tu aku dah tak pikir ape..aku just pikir condition baby dlm perut je..
aku check:
perut ada rasa senak? alhamdulillah tade..
kepala ada rasa dizzy²? pun alhamdulillah tade..
yang aku dapat rasa kaki belah kanan mmg sakit..dah start rasa kebas..
tgk² mmg betis dah bengkak..

tp aku sempat tanya dia, ada tak barang² aku cicir..(heh, sempat lg tanya barang..)

aku jalan balik ke ofis dgn selamba..
tp kaki kanan tu dah start berdenyut²..
saksi² kejadian, tgk je aku..
sure dorang tgh pikir "budak ni mcm tade ape² berlaku je..siap boleh jalan balik mcm tak sakit ape.." (dah tu, korang expect aku nangis tersedu² ke? sakit tau tak!!)

sampai ofis, letak barang² yang plastik²nya hampir koyak..
aku ngadu kat ofismate² aku..
punye laa dorang gabra..aku leh gelak² lg..(tu sebenarnya aku cover je korang..aku panik tp aku tanak memanikkan lg keadaan)
siap Is ngan Huda rasa terkilan sbb tak tunggu aku balik sama²..
takpe korang, aku tak salahkan korang langsung..
benda dah nak jadi kan, macam dirancang², ari ni pulak laa kannn kita tak balik lunch sesama..

Farah drive, terus dorang bawak aku g klinik..
tp malangnya doc in charge bukan gynae..
dia tak certified nak guna mesin ultrasound tu..
(ye laa kalau reti guna pun, dia sure tak tau ape yang dia nmpk dlm monitor tu kan...)
so better not..

hubby called, and kitorang decide nak g check kat klinik yang aku selalu pegi je..which is kat rawang..
so aku balik ofis, tunggu adik² aku dtg..
sibbaik dorang mmg berada di kawasan berdekatan..
aku balik ngan Ajim..while Emi drivekan keta aku..
terus singgah kat klinik tu..

sampai kat klinik tu, mama ngan hubby dah tunggu..
alhamdulillah baby dlm good condition..
cuma perut aku doc kata agak tense..
dia bebel² gak, soh aku be careful next time..(tatau laa doc, rasa careful dah, tp cemana leh tersalah step tah..hmm)

aku syukur sangat² baby ok..
mcm² aku pikir..aku tak kesah kalau aku patah riuk sekalipun, as long as baby selamat, aku dah sangat² bersyukur..lega sangat..alhamdulillah..

sebenarnya mcm² dah happened kat aku masa peknen ni..
aku redha atas semua yang berlaku..
aku percaya semua ada hikmah disebalikNya..
mungkin kejadian td, mengingatkan supaya aku lebih berhati²..

thx to those yang concern..aku terharu :)
korang doakan aku ye..

p/s: nanti aku senang²..dah agak² kurang trauma tgk tangga tu, aku snap kan gambar tangga tu buat tatapan korang..

9 comments:

intoxicated-catastrophe™ said...

gile ahh! nasib baik x jadik ape2 kt ko dan baby, alhamdulillah..

be more careful tauu.. take care iera

chucky said...

be strong beb
be strong
heheh

:: iera :: said...

mas: tu a mas..bile ingat² balik, aku ngeri sorang²..

caki: strong strong gak ki..kaki abes lebam..huhu

Noor Saliza said...

xpe iera.. nnt aku snap kan gambo tangga tu utk tontonan umum huhu.. just TAKE A GOOD REST!!!

:: iera :: said...

is: aku rehat sampai kebas sbb takleh nak gerak byk sangat..adehh..

suya said...

sile berhati2 di jalan raya..

Ijoy said...

Hehehe, dah update rupenyeee. Ingat tak yg abg gelak bile time imagine awok jatuh sambil kat tangan kiri kanan ade plastik penuh brg... Hehehe, lawak a awok ni...

::moi:: said...

iera; kau lah pelakon stunt yang paling terrorr tau tak?? seriuss seramm kau...

ijoy; tapi tang imagine plastik kiri kanan tu memang tak bole bla...
pastu bole plak buat muka tak bersalah "ada tak barang saya yang tercicir?' kan orang ramai yang tengok... huh ini pompuan memang terror... tapi alhamdullillah lah tak apa2 dua2...

:: iera :: said...

suya: hehehe i will..i will..serik makkk..

abg: ooOOOoo..suka hati je gelakkan yeee..tp kalau laa ada org rekod, mesti buruk rupa jatuh guling2 tu..hahahaha..

yana: hahaha, nak kaver malu satu hal..nak kaver saket pun satu hal gak tu..hahahha