Saturday, March 22, 2008

its flat!

smlm kua dr mid..
tetibe cab lalu sebelah pastu hon²..
nak kate kitorang makan jalan dia, tak punnn..
rupe²nye he was waving & giving signals..
tunjuk taya keta aku flat..

aku dah start cuak..
sbb masa tu tgh ujan lebat..
sibbaik time tu hero ada kat sebelah..
kalau tak, maybe akanku gagahkan gak laa tuka taya tu dgn ape care skalipun..huhuhu..

masa memula sampai kat parking midvalley tu, ijoy dah ckp..
"ape bunyi tu?"
tp tade la plak kitorang terpikir langsung nak check..
sbb masa drive dgr bunyi je..
tak rasa ape² beza pun kat taya tu..
(hmm..kalau nak kene tu..kene jugak kann...)

it wasnt the first time pun taya aku flat..
a few times gak laa..
tapi slalunye kene kat umah..
kua² je tgk flat..
so tukang tuka sape lg..
abah laaa..hihihi..

tp smlm tu mmg first time laa kene on the road..
so menggagau gak laa cari tool kat boot keta tu..kehkehkeh..
sume dlm plastik lg..
macam keta baru..hahahhah..
ye laa..
kalau kene kat umah, abah terus pakai tool yg sedia ada je..
takyah nak bukak² yg baru..(baru???? hahaha..padahal dah berkarat sket dok melekat kat board dia tu..ekekeke)

.."bday boy a.k.a penuka taya" of the day.. :D

hihi..sian dia..
bday² kene keje keras tukakan taya keta aku.. (thx ye yang..happy birthday! :D)

utk sape² yg ada taya flat..
buleh laa call encik di atas ni..
ekekekeke..

6 comments:

yanailyana said...

hihihihi suwwwitttt... warga tua yg berhati mulia, berkerja keras utk keluarga

shahril@bob said...

nasib baik dah ada abe'...eheheh..
adalaa hikmahnya kan..?? :p

jay said...

ko kerah die mase besedeinyehh...
i guess the jarijemari pezen sgt perfekkk kan..ahahahahaha

:: iera :: said...

yana: hahaha..sungguh rhyme :P

bob: hihi..gitulaa gamaknye..alhamdulillah :)

jay: aku tak kerah jay..huhuhu..
yep, its a purrrrfectttt gift ever! hikhik..

Ijoy said...

Yana : Hampehhh ko Yana. Mmg Salim Cool Planet a ko ni.

Jay : Ye, mmg kene sungguh dgn pezen jari jemari itu. Hahahaa

Bob : Abe tu utk org Kelate. Aku bukan org kelate.

Anonymous said...

isk.. eira.. baik ko hati2 ngn org yg tetiba baik ati nak tuko kan taya ni.. sbb org camni semua ada muslihat... hahhahahha


-aza