Tuesday, March 04, 2008

i see u..but i cant see u..

arini aku dah halfway to office..
but i had to stop..
sbb ada something yang halang aku utk teruskan perjalanan..

this thing mmg hard to explain laa..
dr first time aku kene dulu, smpi skrg org takkan paham ape yang aku explain..
senang aku bg name, dizzy attack!

aku dah lame tak kene attack tu..
mcm bangun pg td..
elok je tade pape..
aku leh bersiap mcm biase..
kua umah time biase..
ikut jalan biase..
tp yang luar biase, aku tetibe rasa vision aku ada part² yg tak nmpk..
aku dah cuak..
sbb i know whats gonna happen next!

slalunye bile kene camtu, the cannot-be-seen-part sure akan melebar..
pastu dia akan jd bergetar²..
mcm logamaya..(betul ke tu nama dia? alaa..mcm yang kite tgk kat jalan, nmpk mcm ada air..tp sbenarnye tade pun..)
then after some times..
bile everything ilang..
aku akan dapat pening kepale yg maha hebat..

slalunye bila kene, aku kat umah..
so ubat dia, terus rehat je..tdo..
tp ni kene time tgh drive..
cemane aku nak tgk jalan??

so i drive slowly..
ingat nak benti je tepi jalan..
tp bahaya..
so aku gagahkan jugak sampai restoran jejantas sungai buloh..
aku kene rest..
nak bg mata aku clear balik sepenuhnye..
made a few of calls to whom it may concern..
bout 1/2 hour pastu, baru aku gerak..
thinking of the nearest u-turn..
but lastly, aku decide ikut jalan duta..sbb aku nak balik ikut jalan lame je..
masa tu pale aku mmg tgh berat sangat... :'(

aku started to notice pasal nih masa aku form 1 ke form 2 tah masa tu..
abah bwk aku g check kat Hospital Pakar Mata Tun Hussein Onn, PJ tu..
tp masa aku g check, aku tgh normal..
i mean, aku tade laa terkena serangan tu time tu..
so bila doctor tu check, sumenye were perfect..
tade ape!

masa dia tanye, aku susah nak terangkan mende alah tu..
even doctor pun takleh trace..
apetah lg bile aku explain kat parents aku..huhuhu..
aku tatau ape penyebabnye..
tu kire migrain gak ke?
tah laaa..

so nothing has been done..
doctor nak bg ubat pun, tatau nak bg ubat ape yg sesuai..
sbb bukannye aku sakit..
so aku biarkan je..
kalau kene, the best thing i would do is tampal koyok..pastu tdo..
tah nape, aku mmg tak suke nak makan panadol..
unless betul² aku tak tahan sangat je, baru aku telan painkiller..
tu pun sebijik je..

rupe²nye dlm family aku, bukan aku sorang yang kene penyakit ganjil tu..
ajim pun same..
tp dia start kene masa kat US dulu..
and i just found out from him, last year..

aku happy masa tau ajim pun hidap mende yang sama..
hahahaha..korang jgnla salah anggap..
bukan aku happy adik aku sakit..
tp aku happy sbb atleast somebody knows the real situation..
atleast ada org tau ape yang aku rasa..
atleast ada prove ape yang aku kene tu bukannye aku saje² reka..
seriously, somehow it made me relieved!

tp for how long aku nak hidap mende tu?
kalau aku kene lg just like masa driving pg td? hmmm..

4 comments:

jay said...

seems like its in the genes.kena la sentiase put extra caution.

ann said...

stop ur caffeine dose.minum je teh o tuh..:D

Hana said...

minum air kosong je iera..

oumar said...

tgk lepas kawen nnt sindrom tu ader lg x?
mana la tau.. vaksin tu ada dlm darah ijoy ke..heheh