Wednesday, May 14, 2008

cough..cough..go away..

masuk arini genap 3 minggu dah aku batuk² (kungg..kungg..)
started dgn demam & selsema..
meleret dgn batuk yg tak benti²..
saket dada ;'(
malam² skrg mmg susah laa nak tdo..
sbb skali start batuk, susah nak stop..
dahlaa aku mmg jenis susah nak lelap..
pastu batuk ni worsen it much more..
haihhh..

ubat yg doktor bagi, sume abes dah aku telan..
slalu tu ada je belen² ubat sbb mmg aku tak suke makan ubat..
tp kali ni, licin! tinggal plastik je..

tak tahan ngan batuk² tu, aku g beli ubat batuk kat farmasi..
pun sampai abes sebotol ubat batuk tu, still tade kurang..
ni nak masuk botol lain dah..
kalau tak baik gak, tatau laa..
nak kene telan ngan botol² skali kot, baru baik..hmmphhh...

aku mmg risau kalau batuk lelame nih..
sbb something had happened when i was in standard 3..
aku batuk lame sampai kene stay kat spital..
sbb doctor takleh nak trace whats behind the coughing attacks..
and in the end..
dia telah me'revealed'kan yang jantung aku tak serupa ngan jantung org lain..
he said, its a rare case..1 in a million..heheh..(buleh buat reality tv nih..ekekeke)

aihhh, cepatlaa baik..
so that tadelaa penat aku tanggung saket dada..
tade laa susah aku bercakap..
tekak pun tadelaa perit..
paling aku tak saba..sbb pastu boleh laa aku minum ais ngan mkn eskem..kehkehkeh..
(kalau mama tau ni, sure tak benti dia bebel..hihihi..)

3 comments:

chucky said...

bukan,kalu ko batuk,mmg berbulan2 baru baek ke?

:: iera :: said...

aah betul..tp kali ni punye len macam sket..jenis skali batuk, susah nak benti.. :(

atune said...

ra...kene cek..takut kene kuman...bukan kumin yer..bukan kump ku@ itew...