Sunday, May 18, 2008

dulu dan skrg..

hihi..
ada sessi susun-atur-semula-kedudukan-perabot kat umah aku..
termasuklaa sessi-memunggah-barang²-lama..
and mama jumpe satu barang klasik nih..

its their wedding card..hihihi..
gile klasik..
punye laa lame tersimpan..(yelaaa..dah 28tahun lps kann :P)
sampai riben dia pun reput..ekekeke..
tapi abah kate, kad camtu kire dah cukup bagus dah time tu..

meh kite tgk belah dalam..

sempoi gile..
cuba korang compare ngan kad² kawen skrg..
masa tu lom ada letak ayat² doa cam skrg..
lom ada border² kerawang ape bagai tuu..
lom ada gak orang letak no phone umah or no handphone..
lom laa berpages²..
even map pun diletakkan dlm page yg same..
masa tu tade laa canggih-manggih cam map skrg..

haa meh aku zoomkan sket map ni ye..

for u guys info la kann..
ni tuan empunya kad yang lukis map..kehkehkeh..
masa dulu..mmg ape saje bentuk map yang diberi, terus masuk dlm kad..
tade dah nak edit-medit atau lukis balik pakai photoshop ke..visio ke..ape ke..

cume yang aku ngan jiji gelakkan..
korang nampak tak gamba orang lidi ngan keta yang aku bulatkan tu??
tahukah anda simboliknya???
hahahahhahahha...

aku & jiji: "bah, ni nak tunjuk sape bwk keta, sila lalu jalan atas..sape jalan kaki, lalu jalan bawah ke?? hahahahhaha.."
abah: "kan masa tu ada jalan kecik..keta mana leh lalu..tu yang abah lukis macam tu.."

hahahahhaha..
mmg gelak guling² jap laa kitorang..
sorry bah..bukan pakat nak gelakkan abah..
tp mmg kelakar laa map abah tu..
hahahahha..
siot je kan anak² abah ni..kehkehkeh..

tapi tak kesah laa rupe cemane pun map tu..
kawen jugak mak ngan abah aku..
kalau tak, tade laa dapat 4 orang anak yang "baik" cam kitorang nih..hihihi :D

6 comments:

miss_jaye_ said...

gempak tol la org dulu2.
err..derang tk p tempah kad kt bandung kan?
hahahahahaha

atune said...

pergh...kene wat cenggitu gak ra...baru puas ati..org lidi..kete..pokok bunga ko...

:: iera :: said...

jay: aah..aku lupe plak nak check tukang print kad² tu..hahahaha..

atune: leh masukkan gak skali "anak sungai" depan umah aku tu..ekekeke..

Anonymous said...

seb baik uma ko tade airport... sat g abah ko lukis lak gamba kapatebang....

hehehhehhe.. sangat unik...

::aza::

chucky said...

hoh,
canggih tul lukisan tuh,
leh masuk galeri tuh

:: iera :: said...

aza: hahahaha..kalau dia lukis kapatebang,kene lukis gak landasan..kang celah mane lak nak landing..kehkehkeh..

caki: masuk galeri, lukisan monalisa pun kalah.. :D