Thursday, July 03, 2008

pasal dorang lagi..hmm

aku penah suffer masa cabut gigi bongsu bwh.. (read this)
pehhh saket dia..Tuhan je yg tau..
3 mlm takleh tdo..
berdenyut²!!
even mkn ubat tahan saket every 4hours pun, serupe tak mkn ubat..
sbb saket dia tak kurang²..

kali ni aku nak cite pasal aku mc 2 ari sbb cabut gigi bongsu atas plak..
2 gigi..satu kiri..satu kanan..
masa last session ngan Dr Shatar aritu..
dia mmg dah advise soh cabut dua2 gigi bongsu atas..
sbb:
1) gigi tu tak guna pun..
2) gigi tu tumbuh tak selari ngan paksi nye..
3) gigi tu akan mengakibatkan gigi bwh terhakis.. (sbb dia tade partner nak lawan ngan gigi bwh, so dia akan sikit² pecahkan gigi yang berdekatan..)

so masa pagi selasa aritu, aku rasa saket kat pipi..
selama ni mmg gigi tu dah sentuh² pipi aku..tp tak rasa saket lg..
tp bile dah rasa mencucuk², tak boleh tak pegi nih..
kene gak g klinik kamilah tu..haihhhh..

masa sampai situ, tgk² tade orang..
best nih..hehehe..
tp doktor tu plak laa..sibuk tgh decorate opis dia..
gantung²kan cert baru..
betul2kan cert² kat dinding..
kire dia tgh susun-atur-semula cert..
tapi aku tgk sama je susunan dia..hahahahaha..

bile aku masuk..
dr shatar: ok, ape masalah nih..
me: gigi hujung nih..nak cabut la doktor..dah rasa saket sbb dah kene kat pipi..
dr shatar: haa tu laa..dr aritu sy dah soh cabut kan..
me: hehehe..masa tu lom saket lg..hmm doktor, kalau cabut dua2 boleh ke?
dr shatar: boleh..tade masalah..
me: tapi..macammana sy nak mkn nanti?
dr shatar: takyahla makan..boleh kurus.. (doktor ni perli aku ke ape nih?)
hahaha..tade laa...boleh mkn nanti..kunyah guna gigi depan..
me: hah? tak hadam la camtu..(byk plak songeh aku :P sibbaik laa doktor tu melayan je..)
dr shatar: khairul jgn risau..boleh makan..sekejap je..
me: oklaa..cabut dedua terus..

huhuhu..konfiden gile aku..
terus dia bius..
tah bape cucuk tah..kat kiri ngan kat kanan..
sementara nak tunggu gigi² tu rasa numb..
dia g sambung keje² mendecorate opis dia tu..

pastu, like masa aku cabut gigi bongsu bwh dulu..
kali ni, sama je laa..
masa dia nak cabut gigi tu pakai ragum..
bergegar pale aku..ke kiri ke kanan masa dia nak cabut..
sampai nurse dia kene pegang pale aku dr bergerak..ekekeke..
aku nak gelak..sbb bukan rasa saket pun..tp sbb doktor tu mcm bertukang..
mulut aku je laa..rasa lenguh sbb kene nganga lame²..
dah abis yang kiri, dia sambung yang kanan plak..
gegaran skali lg..huhuhu..

pastu dia tunjuk kesan cabutan..
pehhh boleh tahan gak laa lobang dia..
sbb gigi geraham bongsu kannn..
sibbaik tade koyak..
kalau tak, satu hal plak lg nak kene jahit..

so skrg, aku tade gigi bongsu dah..
sume yang sulung² je..kehkehkeh..

2 comments:

chucky said...

ms rongak

missjaye said...

padan sgt la tu.anak sulung mane leh ade gigi bongsu.ngehngehngeh..