Tuesday, July 08, 2008

weddings..no excuses..

sblom tu..sorry laa ye korang..
sbb lame tak update..
asal update je, wedding..
asal update je, engagement..
sampai atun kate ni blog wedding kannnn...
hahahaha..

tapi..
since atun dah kate camtu, aku pun tanakla kecewakan dia..
maka dengan ini aku nak update satu lg cite wedding.. (padahal mmg takdan nak update cite lain pun..ngehngeh)

ok here goes..
on saturday.. 05/07/08..
wedding kazen aku..
dulu adik dia..
kali ni kakak dia plak..

buat kat tmpt same..
(hmm sure korang kate..dah adik-kakak surelaa buat kat umah dorang..sure laa umah yang same..)
kan??
tak..tak..tak...
mmg umah yang same..tapi bukan umah dorang..
sbb kawasan umah dorang betul2 tepi main road..
di mana susah orang nak park..
dan kawasan yang ada pun, sangatlaa limited..
takleh nak pasang khemah beso²..

so dorang pinjam laa kawasan umah makcik dorang..
betul2 kat main road..kat simpang empat traffic light sg choh tu..
(sure korang ckp lg..tu tepi main road gak..)
heheh..
tapi kat situ adalaa space utk mendirikan kemah beso..
utk memuatkan more than 50 tables..
satu table utk 10 orang..
so about 500 guests leh duduk skali makan..
mmg khemah tu besaaaaa...
sebesar dewan..tapi tanpa dinding.. :)

kali ni kakak dia pilih theme ala² morocco..
mmg lain dr yang lain..
pengantin pakai dark purple..
tp skirting, pelamin and khemahnye arrangement kaler orange!
its simple but really eye-catching..

jom tgk gamba..

1) Pelamin & Khemah
- pelamin ala² singgahsana arab..
- meja makan pengantin diatur dgn buah²an diatur sepanjang main table..(ni buah betul okkk..)


2) Pengantin berarak
- dayang² sudah semestinye adik-beradik pengantin..

3) Cousins a.k.a pemeriah majlis :D
- jiji lepas gian karaoke..
- sedare mare sume pakai kaler ijau..meriah kannn!! (purple - orange - ijau..hahaha)

4) Pengantin: Kak Eeja & Abg Zul


then the following week, 12/07/08..
g Kulai, Johor plak..kat Taman Manis..
sangat simple..no kompang masa berarak..
tp ada tarian zapin menyambut kedatangan kami..(johor & zapin kan..sinonim.. :))


walaupun bz ngan agenda sendiri..
tp still kene attend gak..
ye laa..kang tiba time sendiri, tade sape plak nak tolong kannn..
baru padan muke nanti..huhuhu..

5 comments:

missjaye said...

heheh...mmg wedding sokmo.nnt wedding sindri jgn lupe apdet ye..hikhik

suya said...

wedding..wedded..weddy...:)

:: iera :: said...

jay: hihi insyaAllah.. ;)

suya: woody-woodpecker :D

atune® said...

terbukti sudah!!

chucky said...

hepi weding
hehehhhe