Monday, November 12, 2007

bile mimpi jd kenyataan..

haaa..
penah dengo kan ayat tu?
tapi penah tak jadi dlm masa sehari?? hahahaha..
ni aku nak cite..mmg jd kenyataan..
mmg terjadi laa kat aku..

dalam 3 ari lps..
aku mkn ikan sepat sambal..
punyelaa sedap aku ratah..sampai ngan tulang2nye aku kunyah..

nak jadi cite..
ada tulang tertusuk kat gusi aku..
aku struggle gile kuakan tulang tu..
dan aku yakin tulang tu dah berjaye aku kuakan sbb bile aku check balik, tulang tu macam dah tade..

memula aku rasa ok je..
tapi pastu....
bile aku nak makan, rasa saket..
nak kunyah makanan pun kene slow2..
nak gosok gigi/kumur2 pun payah..
aku dah mula rasa len macam..
macam ada luke bwh lidah aku nih..

bile dah luke...dan dah bergesel ngan gigi, haaaa..pedih woo!!
rasa nak ngalir air mate..
sampailaa ke saat pg td..bile aku bangun nak sbyg subuh..
aku rasa part paling ultimate ialah bile aku nak telan air liur pun saket!!!
dan juge rasa yang paling saket masa aku nak kumur2..
so tade pk panjang dah..
terus aku decide nak g jumpe dentist je..takyah g opis..
uuuuuu saket :'(

pas sbyg, sementare nak tgu cerah sket, aku pun tdo laa balik.. (ehem, macam laa tak biasa kan :P)
dan sempat laa aku mimpi..
mimpi aku: aku g klinik..jauh nih..tak sempat plak nak ingat klinik mane aku pegi..tp mmg jauh ah! then, masa on the way nak balik, kire dah stengah jalan camtu, aku baru pasan mc tak amek!! aiseh..(korang bayangkan dlm mimpi aku menepuk dahi.. ekekeke..) pastu baru je berkire2 nak pusing balik g klinik tu, aku dah dikejutkan ngan bunyi alarm hp aku..heheh..

tu mimpi aku laaa..
aku bangun2 je, terus je kate "jangan kang lupe amik mc sudah.."

pastu aku siap2 laa..
mandi2 sume..aku g laa klinik gigi yang biasa aku g tu..
Klinik Pergigian Kamilah..
tp doktor tu bukan name Kamilah..doktor tu lelaki..Dr.Mohd Shatar..
klinik tu dinamekan sempena name anak pompuan dia..hmm how schweeett :)
ok aku melalut..

doktor: "hai khairul..ape khabar?" (dia pun panggil aku khairul..hahahaha)
aku : "sehat, alhamdulillah.." (tp aku saket gigi, kire sehat ke tak a??)
doktor: "ni dah abes beraye sakan laa nih..hmm ok..ape masalah nih?"
aku: "sy rasa bwh lidah sy mcm ada luke..sbb aritu tergigit tulang.."
doktor: "awak nih..hmm..dalam byk2 daging, yang pegi makan tulang tu buat ape.."
aku: (dlm ati) "hahaha..nak wat cemane doktor..tulang ikan tu menarik.."
doktor: "hmm aah..luke sket kat bwh nih..tu yang saket tu.."
aku: "doktor check kan skali, ada ke tak lg tulang2 yang tertusuk.."
doktor: "hmm ni haaa..." (sambil tunjukkan tulang ikan tu kat aku..hmmm..padanlaa boleh jadi luke kannnn..)
aku: "..." (senyum je laaa..rupe2nye aritu tulang tu makin terbenam..sbb tu aku rasa dah tade)
doktor: "takpelaa..sket je tu..doktor tak caj laa.."
aku: "terima kaseh, doktor.."

pehh!!
first time aku g klinik gigi tanpe dikenekan sebarang bayaran..
selalunye, ada consultation sket je pun, dorang dah caj..hmm..
semoga murah rezeki doktor tu..amiinn..

aku pun blah laa dr klinik tu..
terus g amik keta, pusing town jap g drive thru McD..
beli bubur je..(shiannn akuuu :( makan bubur je..)
dah pusing tu..on the way nak balik umah nih..
papp!! (aku tepuk dahi)
LUPE AMIK MC daaaaaa!!!
hahahahahahhahaa...
terus aku gelak kuat2 dalam keta...
kan mimpi aku dah jadi kenyataan!!!!
oh tidakkk!!!! hahahahaha...

tu laa..ni doktor tu laa punye pasal nih..
tak caj aku, sape suruh..
kan aku terus lupe..
aku ngan hati yang berbonge2 terus je balik..haaaa kan dah..
jadi serupe dalam mimpi!!!

hmm nampaknye terpaksalaaa aku apply EL..huhuhu..
kire mimpi aku nih jenis expire sehari je laaa..
takyah nak tunggu minggu/bulan/tahun baru nak jadi kenyataan..
aiihhhhh rugi lagi laa annual leave akuuu :(

3 comments:

jay said...

hehe...kenyataan betol la.
bab tepok dahi tu yg aku tk tahan nk gelak..hahahahaa

errrr..kalu mimpi besandeng lak bagaimane pule ye??
hikhikkk....

shahril said...

ni sure kes doktor gg tu encem bangat nie...tu yg terlupa tue..
ehehehhe..:p

p/s: pi tak din kawen in 2 wks time?i x pergi aritu dia nikah coz ada kat KB..huhuhuhu

:: iera :: said...

jay: errkk..mimpi bersandeng? yg tu wa lom penah mimpi laa..hikhikhik..

bob: hahah doktor tu tadelaa ensem mane pun..tp sbb no consultation fee kann..terkesima laa gue sebentar :P

din kawen? insyaAllah kalau tade ape2..