Monday, November 10, 2008

life after marriage?

org sibuk tanye..
cemana life lps kawen?
aku kate tah..tade beza sangat pun..
yang paling nyata..
aku ada kawan tdo..
takde laa takut2 nak tdo sengsorang lg..
lg2 dulu masa "kene tindih" ngan mende yang aku tak nmpk..
skrg kalau kene tindih, aku mmg nmpk laa sape yang tindih..
hahahaha..korang jgn pk bebukan aaa..

dan sabtu lps..
is our first date lps kawen..heee..
punye laa lama tak kua tgk muvi + jenjalan di shopping mall..
korang kire laa..
kitorang kawen 08/08..
sabtu lps 08/11..
tak ke genap 3 bulan?
heheh..

tp sebenarnye sebulan sebelum kawen lg dah tak kua memana pun..
sbb sibuk ngan persiapan kann..
tp sbb title aku bbunyi sedemikian..
makanye aku start kire lps aku tuka title dr cik ke puan laa kann..

tp aku peliklaa..
apsal lama sangat inai aku nak ilang nih?
kalau dulu, masa kecik2, tiap2 cousin aku kawen, aku berinai.. (cousin2 aku sume tua2 dr aku okkee..)
tak sampai bape minggu pun, dah ilang sume..
ni dah masuk bulan ke 3 dah ni..
masih menempel kat ujung jari ni haaa..
hmmm sy tau..sy tau!
sbb tumbesaran dah selowwww laaa nih..
umo dah byk kan?
hahahahaha...chait!

ehhh apsal aku menyimpang ke inai lak nih?
ok..ok..
berbalik kpd sbb lama tak kua..
1. duit dah abes buat kawen maaa..so dok diam2 suda...
2. nak dating apenye lg? dah ari2 kan dating kat umah..hahahaha..
3. lps kawen kan dah masuk puasa..pastu dah bz nak raya..pastu lps raya, every week ada je open house..mmg tak kemana laaa..(even umah sedara pun tak abes round lg lps kawen aritu..tak cukup masa betul-lah!)
4. sbb byk muvi yang dah terlepas, so download je laa..tgk kat tv umah..
5. dating dah tak "kick" sangat kot..kehkehkeh.. (ye laa dulu jarang jumpe..ni ari2 ngadap muke tu kann..so kua dating sama je cam kua jalan2 depan umah..:D)

ape2 pun..
aku tetap happy..
walaupun byk mende nak kene edjas lps kawen nih..
walaupun ups & downs tu mmg takleh elak..
im thankful for everything i own..
im grateful to have this beautiful life..

haa lupe satu lg hal pas kawen..
aku ni kann..
baru je masuk 3 bulan kawen tau..
tp soklan kebanyakan orang ni kannnnnn..mcm aku dah kawen 3 tahunnn!!
heihhh..
alhamdulillah laa dah ada kannn..
kalau tak, mau aku seletep jugak mulut2 yang bertanye tu..
kan aku dah cakap dulu..soklan takkan penah stop kat "bile nak kawen?"
sure ada soklan sambungan "dah ada isi ke?"
lek laa..
tu rezeki Tuhan punye keje maaa..
yang korang sibuk2 nak amik alih keje Tuhan tu nape???

4 comments:

Ijoy said...

ok, nnt abg buat yg abg nye pulak ye. hehehehe

:: iera :: said...

hahahaha..nak kenekan sy laa tu.. :P

takpe2..sile2 buat okeh..nti sy komen..heheh

mommy mel said...

pn iera, saya punya symtom dan awak terlalu serupa! haha..tiada movie, tiada jalanan..dan saya setuju dgn semua hujah2 tu..cuma INAI SAYA DAH TAKDE! hahaha..except kaki :D

anyway, happy 3 months anniversary u guys!

:: iera :: said...

hahaha kannnnnn mommy mel..
mcm ilang langsung! hahaha..
tp inai nih tetaplaa tanak ilang..
kaki apetah lg..huhuhuhu..

oh thx! same to u! :)