Monday, December 10, 2007

..if u were in my shoes?

..08/12/2007..
my kazen's wedding..
letih..penat..
dr 10.30am up to 5.30pm..non-stop-service layan tetamu..
not just physically exhausted..
tp mentally tortured jugak!

FAQ (frequently ASKED questions) for not-yet-married-siblings/cousins:
1) "bile nak gitu²?" (siap dgn isyarat tangan..hmmphh..)
2) "yang ni bile lagi?"
3) "bile nih? dah lama tunggu nih.."
4) "tak teringin ke nak mcm ni jugak?"

and my most FAA (frequently ANSWERED answers):
1) "insyaAllah..ada nti, ada laa kadnye.." (ni kalau mood nak menjawab aku ok..)
2) "esok! datangla ye.." (majoriti kalau aku jawab yang ni, sume terus terdiam..hahahaha)
3) "aih..lame buleh tunggu..takkan takleh nak tunggu lagi? sesabo laa ye.." (sakastik??)
4) "....." (aku senyummmmm je...ni bile aku rasa malasssss nak jawab pape...)

btw, believe it or not, the question wont stop there nway..
bile dah kawen, soklan dia lain plak..
"bile nak ada baby?"
bile dah ada first baby..THEY will ask..
"bile nak ada SECOND baby?"
bile anak dah beso..
"bile nak sambut menantu?"
haihhh..
agree???

hmm..
can't u guys just observe and listen?
kalau ada, ada laa kann...
kalau tade, diam² sudah laa..
yang sebok² pasal orang tu nape?? haihhhh...
bak kate bos aku "berat mate memandang..berat lg bahu yang memikul.."
dan aku sangat setuju! hihihi..

tp nak buat cemane..
mulut tempayan buleh ditutup, dibungkus, dibuang dalam sungai..
mulut orang??? sendiri tahan tinge laa..
kalau boleh di stapler, kan ke bagus?? hahahaha..



..with the bride..


..jiji & emi with the couple..

aku dan aku dan aku..yg penat jawab soklan :P

to Ajom & Zaiham..
Selamat Pengantin Baru.
semoga berkekalan selamanye :)

7 comments:

Nurhana said...

hahaha..aposal entry nko ade bau2 mcm jay nyer jugak..hehehehe.
nasib baik aku missed my cousin wedding last week lol

:: iera :: said...

huhuhu..tu laa...
nasib badannnnn...
i wish i could escape!

atune said...

ala na..ko mmg sajer xnk g...
ra...again...aku pinjam gak jawapan ko....maseh ya...

jay said...

aku jugek mau pinjamm....
jwpn sakastik iteww i so looikee!!
ngehngeh

:: iera :: said...

hahahaha..sile sile..
kalau ada jawapan yg lebih sakastik, sile kongsi ye..utk kebaikan bersama..ekekeke..

is said...

err.. ade x cth2 jawapan part second bby tu :(

:: iera :: said...

is: kalau nak cth jawapan tu, ko kene tgu lame lagi laa..i lom sampai takat tu la u..hihihi..