Tuesday, December 04, 2007

hodgepodge :)

okeh..
got the tools..
gonna upload all pics..
ni caca-marba punye entry..ekekekke..

sukati laa kann..whose blog??? :P

:: 22/11/2007 - Appreciation Lunch @Menara KL ::


they say: its a token for us sbb finally dapat abeskan that killing-project!
but we took it as: yeay! finally..mangsa² nih bebas akhernye..(hmm ye ke bebas???)

nway, thx for the lunch..
atleast terasa gak laa dihargai..
dapat gaklaa mengubat kesengsaraan kami..uhuk uhuk..

:: 27/11/2007 - hang-out with kak hani ::




lame gile tak jumpe dia..since she left for another company..
slalu in touch gune ym/phone je laa..
then bile tau aku dah balik "Kampung"..
terus laa we set up a date for a meet up..
reason being: dah dekat..since the company shes working now, kat area2 sunway je..
huhu..which dah dekat sangat laa dgn HQ aku..

tp nak jadi cerita..on the day we should be meeting up tu laa aku kene balik tempat user..hahahahhaha..tak ke sengal??
boleh je nak cancelkan..
tp aku tau sangat, bile once dah cancel, sure susah lg nak set up date baru..huhuhu..
almaklumlaaa..masing² byk commitment..
so dr KL Sentral, ku gagahkan jua ke Sunway Pyramid..
g main bowling and catch up stories like we always do.. :)

to kak hani, all the best for ur future undertakings ye..
any updates, keep me inform ok ;)

:: 29/11/2007 - with buddies ::


got this gift from jay..masa g alter jeans kat pertama..
aku tanye gift utk ape? she said, for nothing..hahaha..
tp im sure sbb she knows how obsess i am towards purple..hihi.. (which dia pun same je..obsess terhadap gweeennn kaler :P)

thx babe..for being a thoughtful buddy :)
luv u..muuah muaahh!!

:: 30/11/2007 - things i got & brought ::

1) Gift from US


received a gift from nisha..
my long-lost-uniten-mate-but-finally-in-touch-recently..huhu..
yang ni lagi gile lame tak jumpe..since our final year kat U dulu..
it was bout like..hmm..5 to 6 years??? wow!! quite sometimes!
shes now kat US..live happily with her husband & 1 year old son..

thought wanna meet her masa g convo ajim aritu tp tak berkesempatan..
sbb aku ngan family pun mengejar masa..
and she was out for some places jugak masa tu..
even aku dah sampai US pun, we cant even have a chance to meet!
tu laa org kate, tak semestinye yang kite rancang tu akan menjadi.. heheh..
kan jodoh & pertemuan itu di tangan Tuhan?
kite hanye berusaha..Dia jugak yang tentukan segalenye :)

panjang pulak intro aku..hahahhaha..
sebenarnye ni nak cite pasal how this gift came in the first place..hahahahha..
mcm yang korang nmpk..tu lipstick..
aku penah beli a couple of it masa g sana dulu..
and dah abes pakai pun..hihihi..

so sbb best kan..aku tgu laa mende alah tu kua di pasaran mesia..
tunggu punye tunggu tak sampai2 jugak..
aku agak, mmg takkan dijual di mesia nih..
makanye, aku order laa ngan nisha ni..
mintak dia belikan since aku dgr dia nak balik sini..
balik for visiting her mother kat Ipoh..

haaa tu laa citenye..
cemana dia anta by pos laju..and sent it as a gift..tak bg aku baya sesen pun..
aku nak baya bukan je sbb mende tu aku yang order..
tp sbb aku rasa tu jugak laa cara nak jumpe dia..
malangnye, dia balik sini pun tak lame..kene ikut husband fly g Australia pulak..
pehhhh..mmg tade rezeki nak berjumpe..
takpelaa babe, we'll meet one fine day ok!
aku rasa by that time, anak ko pun dah skolah..ngehngehngeh..

2) Altered jeans


jeans yang kitorang anta tu dah siap..
jay yang tolong amikkan sbb office dia dekat..huhuhu..

thx babe..walaupun ko tpaksa abeskan lunch hour ko tunggu abg tu siapkan jeans² kite.. (read: jay)
mmg cakap tak serupe bikin abg tu..
beriye tanye bile nak amik..pastu tak siap² gak.. hmmph..

3) Desired shoes & have-to-buy attire

read jay's entry finally got it! yeay! hehehehe..


have to shop for kain-utk-dibuat-baju-utk-wedding-cousin..huhuhu..
her theme for the wedding would be dark green..
ada 2 receptions..satu dia dah bg kain utk ditempah..
satu lg, kene laa beli sendiri kalau nak nmpk vogue d vass nti..huhuhu..

memula mmg nak beli satu je, last² bought another one for mama..
yang satu lg tu sbb tetibe dorang ckp aku dapat no resit bertuah so that i can buy another kain for a cheaper price..(marketing strategy la tu..dan² la kann resit aku bertuah :P)

tak saba nak tgk kain tu jadi baju..ekekeke..

**********************************************************
haaa..ann, bukan aku nak buat blog aku bersawang..
minggu² kebelakangan ini, masaku aku agak terhad..hahahha..
ni aku dah letak jumble up sume skali lam satu page..
panjang ni..ekekeke..
ko bace la ye.. :P

5 comments:

jay said...

hahahahahhaa..entry yg full ngan pictures..i sooooooooo soooo liiiikee la!!!!!!!
kemas, teratur dan mudah dibaca.
dgn ini cekgu bagi awak A++ (ngan manyaaakkk bintang) hikhik...

ann said...

6 stories in one shot!kalau aku komplen kang,ko kata aku tak bersyukur plak.hahahahah..ok ok...komplete dah nih..hahaha...see u on friday..muah!

:: iera :: said...

jay: hehehehe..
camera tade..tu pun hamek ngan camera phone..tapi tu pun ihsan org bagi..hikhikhik..

ann: hahahaha..sibbaik tade komen dah :P
ok darl, see ya! mmmmuuuuahhhh!

Nurhana said...

hahaha..last week aku jengok blog ni..bersawang. skali bukak hari ni..wallah...penuh entry..hahaha..keep up the good work ;)

:: iera :: said...

hahahaha..
aku blog ikut musim..
last week tu musim sawang..hihihi..