Tuesday, September 09, 2008

the reason why..

oh ye..dah nak dekat 2 bulan rupenya aku masuk projek baru nih..
so about 1 month over laa aku dok kat site office baru nih..kat damansara..
tp aku tak update2 pun dlm nih..
asek tak menyempat je..haihhh..

mana taknye..
aku join projek yang tgh kritikal utk disiapkan.. (again...!!)
ok projek ni should go live by october..
plan awal, by 1st october tuu.. (first day of raya okkkk!! tanak raya ke ape dorang ni??)
tp tatau laa kan sempat ke tak..

its a project by a company, which is an associate company of Heitech..
sbb tu laa aku tercampak kat sini..
sbb bos aku kate, tade sape org hetek monitor projek nih..
so dia anta aku utk tgk2kan..
pehhh..mcm spy laa plak..
tp since dorang ni guna SAP, it would be a good exposure for me to learn a different programming language :)

ok enuf for the intro..
skrg mari ikuti rentetan peristiwa aku..heheh..
aku report duty projek baru - 14th july..
masa ni lom masuk site, sbb kene settle a few administrative thingy..
tp masa ni keje2 baru dah dapat..kire work remotely laa..
aku start masuk site - 24th july..
masuk je, setambun keje aku dah tunggu..
kene settle everything dlm jangka masa yang agak terhad sbb dorang nak rush for billing..
start cuti kawen about 2 weeks..5th - 17th august..
balik sambung dgn keje2..masa tu dah nak start dgn user training..
so kene prepare training material plak..
sampai laa this week..
barulaa reda sket..sbb training dah started smlm..
tp still sbb smlm was the first day of training, so byk gak laa administrative task kene buat..
arini je mmg betul2 reda..ada laa keje..tp not that bz laa..
tu yang baru bernapas sket nak update blog..hehehe..

haaa see..how tight my schedules were?
ngan keje2 baru..
ngan segala mak nenek keje kawen..
sbb tu laa payah bebeno mak nak update blog ni nyah..

tp takpelaa..redah je la kann..
sedar tak sedar, smlm genap sebulan sudah aku kawen..
hmm..
makanye dah tak valid laa sijil nikah sementara aku nih..
so arini kene g pejabat agama laa gamaknye..
nak amik yang real sijil nikah..
kalau tak, kalau tetibe kene tangkap, kan susah mak nak jawab..
tak pasal kene kawen skali lg..hahahahhahaha..

5 comments:

missjaye said...

hohohoho..kawen bulan posa lagi sekali..ohohohoho

atune® said...

huhu..
tau la bog kawen..
xkn kawen lg???
dah g amek sijil nikah...

:: iera :: said...

hikhikhik..
keje gile nak kawen skali lg..
dah amik dah sijil..
pasni tade sape leh tangkap..
muahahaha..

suya said...

hiikhik bes gak kawn lagi skalik..ngeeee
selamat sebulan enibeseri..

:: iera :: said...

hihi maseh2²..ngeee..