Wednesday, September 17, 2008

sudoku amateur

jay..still remember this thing?
hehehe..


i ada lagu utk u..
ikut rentak lagu kopratasa ye.. :D

"masihkah kau ingat..
pada waktu itu..
kotak berisi sudoku..
kau hadiahkan padaku..
"

:)
its a gift from her..
masa tu she purchased a pc..
a lot of free gifts dia dapat..
antara byk2 tu, she gave me 2 things..
satu aku letak kat opis sbg hiasan atas meja..(ala..its a pasu plastik yang ada byk2 klip kertas yang berceracak atas dia tu..)
satu lg this thing..
maybe ini utk memperkuatkan IQ saya yang semakin kurang..kehkehkeh..

aku rasa dah nak setahun pulak mende tu kat aku..
tp baru minggu lepas aku berkesempatan nak isi bateri..
bukan tak appreciate pemberian lu, jay..bukannnn..
tp wa lupe! hehehe..
sowi, darl..

masa dapat dulu, wa terus bawak opis..
kunun2, leh main time lunch ke..time lepak2 ke..
so letak laa dalam laci meja opis..
sampai sudah wa lupe ada mende tu dlm laci..
sbb laci tu jarang wa bukak..(wa bukak laci yang ada makanan jek..hahahah)
ni confession nih, jay.. :D

bile dah isi bateri tu, sah2laa start main kann..
adalaa 4 kali aku try..
tp sumenye gagal mencapai kaler2 berterbangan..(almaklum laa..beginner.. :P)
first tu sbb aku main redah je main, tanpa baca arahan..
second, aku dah baca arahan..tp separuh jalan..
third, aku tak sempat abeskan sbb mata dah nak tertutup..
yang fourth, aku dah siapkan, tp ada error n aku tatau cemana nak betulkan error tu..

tp mlm tadi..
setelah mentelaah arahan dengan teliti..
setelah berjaya tau cemana nak betulkan kalau suddenly ada error..
setelah strategi yang dirancang menemui jalan gemilang..
tadaaaaaaa...
aku berjaya! ha ha ha..


yessaaa..walaupun hanya laa level 1..aku tetap bangga!
sbb ia tetap GOOD! hahahaha..
kan aku amateur? ;P

7 comments:

atune® said...

babe...cube main dlm hp gua...amek yg devil nye level..bapak susah woo...

:: iera :: said...

hahaha..dah nama pun devil..

bg aku terai yang ni dulu..
pastu akanku kuasai hp mu itu..
heh heh heh

missjaye said...

oh my!itu eceli sudoku elektronik ka?gua pon tatau.wakakakakakaka.
isokei la bebeh.wa tau lu appreciate the gift.wa pon besa gak.org kasik adiah lame2 baru bukak.hehehe..eniwei go play till u mastered it!yaaayyyyy

suya said...

ade game lain tak?tetris ke...hihi senang skek

Hana said...

jay..nko kasik org nko x tau tu ape..hahaha..nko ingat calculator ke?
iera..haha..kantoi kuat makan - gomok!!

missjaye said...

hahaha na.aku mmg tk tgk label kotak.trus kasik kt iera.hehe

:: iera :: said...

jay: hihihi..ok i will be a sudoku master one day! :P

suya: unfortunately, tade..huhuhu..kalau ada, sure laaaaagiii tade masa aku nak update blog..hahaha..

ana: mengunyah makanan di kala membuat keje amat2laa best..hahaha..

mmg jay tak bukak pun kotak tu..aku pun sama..terima je.. :D