Thursday, September 25, 2008

Waroeng Penyet, The Curve

pehh..
kire smlm hari ke 3 bbuke kat lua..
straight in a row! huhu..

this time sbb nak jumpe photographer masa wedding aku aritu..
si fuad, Republik Rupajiwa..
nak diskas pasal album..
juge dia nak tunjuk layout yang dia dah prepare..

ye..
kalau ikut deal asal, album tu patutnye siap dalam 4-6 weeks..
skrg dah bape week plak kan..since date aku kawen aritu..
tapi....
itu kalau aku ikut package yang dorang offer..

tp since aku request dia buat lain sket..
ikut mcm album yang aku nak..
so the deal jadi lain mcm sket..
tu laa gatal lg nak tuka2..
haa kan dah lambat..
hehehe..

tp sebenarnye aku tak kesah pun..
as long as aku puas ati dgn result nye..
tp family2 aku laa..
dah tanye "mane album..mane album.."
haihhh...
letih aku nak jawab..

lps tgk layout nikah..
walaupun "tak lengkap" sbb dia lupe copy layout sanding..hmmphh..
tp aku puas ati laa ngan hasil keje dia..
so kawan2..kalau anda perlukan photographer, buleh laa contact dia..
or kalau nak tgk hasil kerja tangan dorang ni..
g lawat page ni..Rupajiwa..
(ehem fuad, aku dah promote rupajiwa..ko kene bayar aku nih.. :P)

part yang nak set date ngan si fuad ni laa yang problem..
since skrg ni bulan puasa kann..
masa adalah sangat limited..
memula ajak jumpe on weekend..
tp memandangkan setiap weekend yang ada tu, telah dipenuhi dgn jemputan bbuke puasa..(well, bape byk weekend pun yang ada dlm bulan ramadhan ni kann..)
so kene laa cari weekdays..

so yesterday..so yesterday..(hehe..dah mcm lagu nih..)

tp bukan senang dowh nak cari tempat bbuke yang ada kriteria nih..
1. nak cari yang restoran biasa2 je..sbb tanak yang mahal2..
2. nak cari tempat yang leh dok lepak lame..
3. nak cari tempat yang sesuai utk dia hamparkan laptop & segala gadgetnye..

cari punye cari, tanye situ sini..
last2 aku decide nak bbuke kat Waroeng Penyet, the Curve..
an indonesian food traditionally..
aku browse situ sini, and found good feedback dr sape2 yang penah makan kat situ..
so i would like to give it a try..
dan yang lg menguatkan aku utk g makan kat situ ialah..
sbb ada teh botol kegemaranku! hahahaha..
uuuu i like!!


kalau nak cari tempat ni, they are located at:
First Floor, Lot 1.32
The Curve
Mutiara Damansara
Petaling Jaya
(dekat dgn connection bridge to Ikano Power Centre dan juge opposite dgn Paddington House of Pancakes)

its a self-service restaurant..
dia akan bg menu & satu kertas list of menu..
korang letaklaa kuantiti ape yang korang nak makan..
dan g bayar kat kaunter..

ikut tekak aku, mmg sedap laa..
aku suke..hehehe..
tp tekak masing2 kan tak same.. :P
so tepuk tekak anda, tanye selera dia..hehehe..

6 comments:

missjaye said...

kakak, jgn sapai pening kepala lagi...hihihihi

:: iera :: said...

sudah okkee adik...hihihi..

Hana said...

makan..makan...& makan lagi..hehehe..udah ketemu teh botol nya ya mbak :D

:: iera :: said...

hihihi..sudah mbak..tapi masih nggak puas sih..gue mau lagi!! :))

BELL said...

Hi iera,

I nmpak u punyer comment pasal rupajiwa. Hmmph...i pun kene mcm u. alasan pelbagai alasan. My wedding was 27-29 June 2008 aritu. smpai skrg tak dpt album lg. our photographer was airul n jo. they gave SOOOOOO many excuses. asyik2 ilang je. so, if i were u, i WILL NOT PROMOTE REPUBLIK RUPAJIWA.

:: iera :: said...

hi bell..

sorry to hear that..

i tatau lak pasal the other photographer, sbb mine was fuad..

setakat ni dia lmbt bersebab..
lgpun i yang gatal² tuka package..heheh..
so mmg amik masa sket nak tuka layout and all..

why dont u mintak gantirugi je?
sbb dr june 2008 sampai jan 2009..
hmmm lama tuuuu..