Wednesday, January 02, 2008

2008 resolutions?

another year has gone..
another year has come..
and a new chapter begins..
2008..really a good start :)

bile sebut je new year..org mesti tanye..
azam tahun baru? hahahaha..

azam 2007..
ada yg "alhamdulillah..tercapai jugak.."
ada yang mmg tidak tercapai akalku..
ada yang langsung tu mcm "azam² ta** kucing".. (buleh ke? hahaha)
dan ada juge yang diluar jangkaan! ekekeke..

bile dah diluar jangkaan, makanye perlu laa diteruskan ke 2008 ni kann..
if before, azam aku, u know..what single girls would wish..heh..
tp mmg tak sangka, ujung tahun berubah juge status itu..
mmg unexpected wrap up, yet a good one..
alhamdulillahh :)

so skrg azam 2008 aku would be:
1) merealisasikan ape yg dah terikat dlm perjanjian.. (pehh tak tahan ayat aku..merealisasi? kehkehkeh)
2) lebih rajin bangun pg..(yang ni mmg dah bertahun tak penahnye tercapai! muahahaha)
3) lebih rajin kemas bilik..(ni pun sangat payah..hanye bile terdesak je aku buat..ngee)
4) hmm..buang lemak² berlebihan? ekekeke..
5) cari duit bebanyak..
6) byk lg..tp aku lom sempat pikir..hihihi..

2008..really a good beginning for a new chapter in my life..
korang doakan ye :)

10 comments:

atune said...

SHELAMART TAWOUN BAHARU...
KALAU KWN J LEH PENDEKKAN...KENAPA AKU XLEH PANJANGKAN KN??

:: iera :: said...

hahahahaha..memula mmg aku tak paham ape komen ko tu..

i dun mind, darl..nak wish sepanjang alam pun buleh..hihi..

hepi nu year to u too..muaaahhh!

Aza said...

hahhaha iera, meh aku tlg discribe azam ko yg no -5 tu...
a- sbb nak beli brg antaran kawen
b- sbb nak sewa baju sanding yg santek
c- sbb nak sewa kemah + pelamin yg grand.. kekekke
d- sbb... erk.... sbb... kawen kena pakai duit byk... ( ini berkaitan rapat dengan azam no -1 ye kengkwn..) kekekke

**tapi ko jgn risau... ko demand duit hantaran tinggi dr ijoy.. so nnti leh cover balik expenses ko.. kekkekekke..ajaran baek ni...

:: iera :: said...

hahahahaha..
aza, adekah based on own experiences?? ekekeke..

*abg, leh praktikkan ke ajaran puan aza nih? hihihi..

Hana said...

boleh la abang...ekekeke

jay said...

oishh ra, ko tatau cane die simpan duit..ikat pewot beb!!
i mean mmg ikat pewot ngan sekaf so mase kawen die leh nmpk selimmmmmelimmmmm..kan kan kan..puan aza oiii??hahahahaha

yanailyana said...

2007 end in a good way though.... :) hehehe

chayo! chayo! cik iera....
iera camner nak carik duit banyak kau tau tak...???
Ternak kambinglah..... hehehe...

:: iera :: said...

ana: ooooooo mementang jauh..bani laa ye mocking akuuuu..takpe..tunggu laa ko balik..mmg nak kene nih..

jay: ye ke..hahahahha..2 in 1 tu..duit dapat..selim pun dapat..kehkehkeh..camtu aku kene ikat ngan sekaf juge ke puan aza?? hahaha

yana: ko tak abes² ngan kambeng ko kann..ko partnership ngan ijoy laa..dia mmg suke kambeng..ngehngehngeh..

Ijoy said...

Wah wah wah, sepermegian aku ke Penang dr 2-4 Jan ni, bile balik je, tido sat, pastu bukak blog Baby aku ni, waduh waduh. Hahhaa, takpe B, nnt kite tunjuk derang camane nak buat especially kat Ana ngan Ilyana. Hik hik hik.

Ko ikat perut ngan skaf Aza. Ish ish ish, eeee cobaan. hahahha

Aza said...

weiii iera & tunang...

aku tak maen la ikat perut pakai skaf... aku pakai uZap... mahal & berkesan... hahhahahhaha

tapi nak lagi berkesan.. g pinjam skiping jay.... korg nak melompat ke.. nak guna wat ikat perut ke... sukati la.... ehehhehehh