Sunday, January 13, 2008

its the shoes again!!

tah ape malang aku kannnn..
setelah sekian lame meninggalkan arena futsal..
setelah semangat berkobar² nak menyepak bola..
tetibe ia punah!!
bile kasut aku tertinggal kat umah..
uwaaaa...mengongnyeh aku!!

padahal aku dah masukkan dlm beg siap²..
tp sebelum nak g tu, aku kuakan jap..sbb nak masukkan towel..
kunun² pastu nak masukkan balik laa kann..
dlm ati masa tu siap terdetik "ada yang tercicir kasut aku nih kang.."
haaa kan dah! mmg cicir! ;(

aku rasa mmg aku ada problem laa ngan kasut² futsal..
haihhhhh..
dulu tercicir sampai ilang kat sports planet subang grand..
ni sibbaik laa tercicir kat umah..

dah td aku main ngan slipper adidas ica..
sbb slipper tu nampak sesuai banget utk menggantikan kasut..
sbb dia cover kat jari² kaki..
atleast dgn harapan tidak laa aku kesakitan sangat kalau² nak tendang bola..

ijoy ada offer kasut dia..tapi besar laa yang..huhuhu..
basha pun same..memula ingat aku leh muat..rupe²nye segenggam tangan aku leh masuk skali..
caki ngan atun offer gak..dah tu korang nak pakai ape???
ann call jija soh bwk kasut lebih..tp jija boleh plak mmg saje tinggalkan kasut yang selalu dia bwk extra tu..hahahaha..
uuu nasib badan..

so sah²laa aku jadik keeper je kannn..
tp saket jugaklaa kaki bile sekali skale tendang bola tu..
ada one time tu tuka jap kasut ngan atun..
mak aihhh..keciknye kaki..
buleh laa aku main jap dlm 5min..
pastu tuka balik sbb jari² kaki aku dah senak..
almaklumla.. aku pinjam kasut utk kaki² section-for-kids laa katekan..hihihi..
nway, thx for the offer, darl..

uuuuu sian akuuuu..
kene gelak ngan budak² tu..
siap si ann soh aku amik gamba..pastu blogkan..
haaa ann, ko bacalaa puas²..
aku dah blogkan pun :P



cantikkan slipper a.k.a kasut-futsal-pinjam aku..
credit to ica..kehkehkeh..

mmg aku balik td, elok je shoe bag aku tu atas katil..
hampehhhh..

9 comments:

yanailyana said...

sangat comel kaki kau bile amik gambar camni hahahaha

atune said...

hahaha..tu arr...smegat dah ade..kasut lak tadok...
aku nyer kasut tuh..size 4, kids nyer size lak tuh...
ke 3½..aku pon xhengat...

tp salah aku kaki kecik?bukan sbb ko yg berkaki panjang?
hikhikhik

Ijoy said...

Yang, selipar Ica tu asadi, bukan adidas. hihihi.

Haii, ingat kat sape la yg sampai bule tertinggal kasut ni???? hmmm...

:: iera :: said...

ilyana: hoihhh ko pun mocking aku gak ye..

atun: hihi..saiz kaki tak salah..salah aku je..pelupe! ngehngeh..

ijoy: yang, bukan asadi..mmg adidas! tidak syak lg..huhuhu..

Hana said...

hanya superstar saje yg main futsal pakai selipar nih..lol
beckham pun still pakai kasut

:: iera :: said...

hahahaha..ni bukan superstar na..
ni superselipar..hahahaha..

suya said...

aku nak sipe tu kiuk mcm pake kaler kuku

jay said...

tidak dpt la daku imagine ko jadi keeper pakai selepa..hahahahah..
dgn setokin lak tu.hahahhhahahaha

:: iera :: said...

suya: aku kaler kuku skali ngan kaki aku..kaler itam..maveles kan? hahahhaha..

jay: pergerakanku sungguh terbatas sbb takut selipa tu terbang..hahahaha..

skali lg tgk, rupe mcm org lps pantang pun ada..muahahahhaa..