Monday, January 28, 2008

down with the sink???

aku tatau haruskah aku memblogkan kejadian smlm..
tp yang nyate, bile pk² balik, aku gelak dlm kesaketan..hahahaha..

smlm lps main futsal, aku g mandi..
pastu tgh nak pakai jeans, ada laa org ketuk² pintu..
aku dah sound soh tgu jap..sebok laa ketuk2 gak..
tah cemane..nak cepat² sgt, so aku terslipped..
sbb slipper aku dah tade grip kot..huhuhu..
aku paut la kat sink..ingat sink tu kukuh..
tapi..
malang tu kan tak berbau..
prangggg!!
aku jatuh ngan sink tu skali!!
berderai..
tp yang pelik, aku tak cuak pun..
mungkin sbb aku tahan saket..
aku bangun dgn suar yang basah sebelah, aku sempat tutup paip dia..
pastu aku pakai tudung..
then aku kua..terus report kat kaunter..

aku: "bang, td sy terjatuh dlm bilik air, skali ngan sink tu.."
abang kaunter: (muke terkejut, tapi mcm nak gelak) "sink jatuh..pecah ke?"
aku: "aah..hehehe..so sy bg no phone sy..nti abg bgtau laa cost nak repair tu bape.."
abang kaunter: "takpe dik, takpe..nti dorang repair laa tu.."
aku: "so takyah ke?"
abang kaunter: (senyum) "takpe..mmg sink tu dah lame nak repair.."
aku: "sorry ye bang..thx!" (aku blah dgn punggung yang saket tu..)

aku rasa mmg sink tu tunggu ari je..
sbb mmg dia letak je atas besi tu..
tade skru..tade gam..tade simen ape..
mmg betul² letak atas besi pemangku tu..
senang cite, mcm buat keje melepaskan batuk di tangge laa..

aisehh..
patut aku amik gambo sink yang berderai tu..hahahah..
sibbaik jatuh sebelah aku..
kalau hempap aku......
korang lawat laa aku kat spital ye..
uuuuu..saket!! ;(

pastu masa on the way nak balik umah..
kaki kanan aku cramp pulak!
bukan kat betis tp kat tulang kering tu!
pehh sakit gile masa nak switch kaki dr pedal minyak ke pedal brek..
rasa mcm nak tercabut urat² aku..
jalan jam lak lg tu..
aku nak benti..tp lg bahaye..sbb jln tu takleh nak benti kat tepi..
so aku terus gak drive..
tahan saket..drive sampai umah..

adekah kesan jatuh td..ataupun kesan tahan bola masa main futsal..aku tak sure..
tp yang nyate, aku tak penah lg kene cramp kat tulang kering tu..
dan yang nyate juge, aku mmg slalu injured sbb futsal! hahaha..

tu yang mama kate.."org degil tu laa ubatnye.."
sbb dorang soh aku dok umah, tp aku degil..nak gak g main futsal..
senang kate, padan muka aku!

ok ma, bah..
lps nih, kalau tak bg kua, ira tak kua dahlaa..
lesson learnt! huhuhu..
tp kalau buleh, bg laa ye..hihihi..

6 comments:

yanailyana said...

Iera, wat shud i do first???
i) Feel sorry 4 u..
ii) or laughing out loud
hehehe... half thru ko nyer citer tu aku glak, mmg klakar "luncai jatuh dgn sink2 nyer"
ya u shud amik gambar sink n kau sekali masa tu, posinglah sikit...
barulah 'Malaysian next top model', tyra bank tengok NANGIS....

Bersyukurlah ra nasib baik tak kena hempap,tapi sian plak bile pikirkan kau balik dgn kaki yg cramp itew, nasib baik ...

btol la moral of d stowey tu... mama suruh duk umah, duk lah diam2 hahahaha.....

:: iera :: said...

hahahahahahaha..yana!!!!
shadap yuh!!!

jay said...

ko rase2 masok 3R tak?
kahkahkah..
bak kate hana "V.A.N.D.A.L.I.S.M.E."

eeeee ra, ini-kahh upenye angel in "disguise"??*assunta yearbook 98*
hahahaha..

ann said...

sudah jatuh ditimpa sinki..tu ah yana,nk gelak cam kejam,lepas make sure dia tak luka parah,baru kitarang gelak.amik ko,berderai sinki katanya...hahahahaha...aku mandi la la pun tak penat kasik pecah itu sinki..hahahahhaahhaha..adehhhhh...series kelakar...kalau ada cramp,pegi la cek,kot terseliuh tulang punggung ke..kekekkekeke..iera iera...lg 2 mgu kita tgk la sinki baru.hikhik..

:: iera :: said...

jay: it should be edited to "evil in disguise!" hahahaha.. (poyo kan muke aku dlm yearbook tu :P )

ann: oooo ko mmg tunggu aku blog pasal ni kannn...supaye ko boleh gelak berdekah² kannnn..
hahahahah..tp apekan daye, accident happens! blekkkk :P

atune said...

sib baek xdown sindrom sinki..ekeke