Thursday, January 17, 2008

bile terompah berbunyi..

arini aku g ofis user tersayangku itu..
sbb ada a few bugs nak kene fix..
since kami² ni dah tade bilik..
dan since a couple of our PCs diletakkan di bilik staff baru..
so nak tanak kenelaa menumpang di bilik tersebut..

nak jadi cerite..
masa kitorang sampai, bilik tu kosong..
sbb staff² baru tu sume g miting..
dan mmg kat pc² kitorang tu ada kusi..
so kitorang pun start working laa..

about 1215pm camtu dorang balik..
tgk muke sekor² masam je..
agaknye kene sembur la tu dlm miting room..
kitorang malas laa nak amik port..
buat tatau je..

before out to lunch, Mar tanye kat ada minah sorang ni..
aku refer her as Z..
Z ni mmg baru je join..
sbb mmg tak penah nampak sebelum nih..
Mar tanye pasal sape skrg yang jage server utk module dia..
sbb since ramai orang baru nih, dorang dah delegate keje² yg ada..

baru je si Z tu nak terangkan, ada sorang minah-mulut-terompah ni berbunyi..
dia ckp kat si Z, "ko ckp kat dorang tu..bla..blaa..blaa.."
dorang dlm ayat dia tu refer to aku & Mar yg pada masa tu elok je ada depan dia!

pehhhh..boleh korang bayangkan tak betape politenyeh dia??
helloooo..takleh ckp je direct ngan kitorang terus???

ok done part 1..

after lunch punye cite plak..
ada mamat ni tanye "apsal bilik ni byk sgt kusi arini?"
minah-mulut-terompah ni jawab panjang lebo..
tp aku tak dapat laa nak tulis exact word..
bunyi dia lebih kurang gini..
"ye laa..kusi kite ada orang gune..so kite kenalaa pakai kusi lain..ni amik kat APR room tu..kalau tade kusi, cemane kite nak buat keje..dah orang amik kusi kite tak mintak permission..kalau mintak permission takpelaa jugak..ni main pakai je...bla..bla..bla.."

agak² korang, orang dlm konteks ayat di atas merujuk to sape???

pehhh..pedas!! bedesing!!
padahal, kusi² tu mmg dah sedia ada kat pc kitorang tu masa kitorang dtg..
tadenye curik kusi dia pun!!

aku tak marah dia sound kalau mmg betul laa kitorang yang amik kusi² tu..
kalau aku, orang amik kusi aku pun, sure aku ngamuk..
tapinye...
kusi itu mmg ada kat situ!
tade sape yang alih!
tade sape yang ubah!

heiiihhhh...
nak je aku sound balik..
tp kang lain jadinye..
so yg boleh aku buat, aku tuka status gtalk to: "mulut mcm selipa jepun!"

pastu ramai gtalk aku..termasuklaa bob..
bob: apakah maksud peribahasa ni cik? hehehehe :P
me: hahahha..
kalau pakai selipa jepun kan bising..
bingit jek dengar kannn..
haaa mcm tu laa mulut staff baru kat mida nih..
baru masuk dah belagak mcm dah dok lame kat sini..
boleh dia sound kitorang bobbbbb..
aihhhhh..rasa nak hempuk jeeeeee!!
bob: hehehe..itu kena tukar tu mulut macam terompah..


yep! terompah is better! (hahahaha..thx bob! :D)
kelentang-kelentung macam terompah! really suits her well!

so pada sape² yg gtalk aku td, bukan si badak yang aku maksudkan tau..
sian badak..tak pasal² org ingat dia..hihihi..

to u, cik yang bermulut terompah..
kot ye pun emo sbb kene sembur ngan bos..
takyahlaa nak melampiaskan amarah tu kat org lain..
buat orang saket ati ada laa..
buat orang naik menyampah..terus menyumpah!
kan tak pasal² aku pun tambah dosa..
heiihhhh...
saba ira saba..

5 comments:

Hana said...

ooo ini rupenyer kes terompah...icic

ann said...

hentak je mulut dia ngan terompah...

atune said...

sib baik bukan opis aku...
baru juin dah mcm terompah..
mesti muke pon muke terompah!!

jay said...

hahaha..siyes beb.
i thot its badak!
aku salah.
sori cik badak.ngehngehngeh

Hairil said...

budak terompah tue vs mar vs badak ....... boleh explode bangunan MIDA tue