Thursday, February 21, 2008

Indonesia trip..

18022008 - 20022008: Jakarta

another trip in 2008..
purpose g sana was for the big day thingy..
mmg tade nak g melawat mane² pun..
1st & 2nd day tu full dgn acara menempah²..
makan mase nak pilih² itu ini..
nak decide² lg..
sampai pening² laa pale aku tgk kaler² tu sume..hahaha..
dah laa dorang tutup awal..
kol 6pm je dah byk kedai yg tutup..
mana laa cukup mase..~sigh..

so im left with the 3rd day for shopping..
tapiiii..
bile shopping di saat²-nak-mengejar-flight..
ape laa yang sempat kann..huhuhu...

hmm u know laa Jakarta..
mmg femes dgn traffic jam yg menggile..
so mmg laa kene bertolak awal..
if not, u'll be stucked in the jam for hours..
and end up.. u'll be unable to catch up flights..
hmm..dahh rugi tiket pulak kannn..

tp bile aku compare² antara 2 ibu negara: KL & Jakarta..
banyaaakkkk sangat beza!!
dr last time yg aku g, masa tu i was in standard 5 kot kalau tak silap..
hmm dah 16 years ago..
tak byk perubahan berlaku..
masih byk "stingarden.."
masih kotor..
masih jam yg teruk..
masih busok...erghhh..
masih banjir besa sampai rosak² jalan..
mmg jauh beza laa ngan ibu negara kite..
mmg kite patut bersyukur dengan pembangunan pesat kat KL..
mmg kite patut bersyukur British yang jajah kite..
atleast they have proper plans..
which senang kite nak develop our country pastu..(as in now laa..)
compared to Belanda..
they didnt contribute much to the development of Jakarta..
seriously susah dorang nak majukan negara dorang skrg nih..
boleh kire laa tempat² yg nmpk maju sket..
even keretapi dorang (ala² komuter kite)..ada 4 station je..
korang rasa membangun ke tak tu?? huhuhu..
(hahahaha..dah mcm orang kaji sejarah aku nih :P)

ok, back to cerite shopping aku yg sgt limited..
ehhh..aku tak kate laa yang mende² aku tempah tu not for me..
i mean, aku nak shopping barang utk aku sendiri pakai ke..
utk daily use ke..
utk souvenior ke..
atau ape² je laa yang seerti dengannye kann..
tapiiii..
bile nak beli utk diri sendiri pun dah tercungap²..
apetah lg utk orang lain.. :(

to yana, sorry babe..
tak sempat nak carikan anything for u..
takpe, i'll be coming back somewhere in may..
masa tu i can shop till i broke..ekekeke..

kalau gamba takyah ckp laa..
mmg tak dapat nak snap byk pun..
yang ada pun, dapat snap masa dlm moving cab or bus..
tu pun sume snap ngan camera phone je.. (tu pun sibbaik ada! :P)
tah bile aku nak beli satu pun aku tatau..hihihi..
*click here (pls be warned, gamba tak byk ok..dan maafkan kualitas nya ya, ibuk², bapak²..)

eh, bulan 3 dah nak dekat nih..
ehem..anyone?? ;P
i tak kesah..
yang 8.0 megapixel ke..10.0 megapixel ke...
i terima je..hahahahha..

5 comments:

jay said...

hihihi..we're in the same boat too.
anyone?12 megapixel?kemera phone soni eriksen pon bule jugekk..muahahahaha

yanailyana said...

hahaha... xpe aku maafkan, yer lah bukan senang nak jumpa nicholas saputra tu, so xpelah x dapat bawak balik dia utk aku hihihi

atune said...

ko ni mesti terkenan hari sabtu tuh...limited manjang...
pyakit berjangkit tuh...

Hana said...

limited edition?

Ijoy said...

Ha ah, sy pun bulan 3 ni jugak. Bg lah ape² yg patut kan. DSLR ke, tak pun power supply unit yg baru ke. hik hik hik