Sunday, February 10, 2008

never been enough..

hmm..best gile cuti lelame..
malasnye nak g keje dah!!

ok, aku nak recap aktiviti2 masa cuti aku..
(nti ada org bising blog aku tak update2 kannn :P)

KHAMIS 070208
kua g tgk movie kat mid..
pehh ramai gile..berlingkar2 org batur nak beli tiket..
sibbaik kitorang dah siap2 beli online..
kalau tak, mmg kensel-lah!

mcm ada couple dok mkn sblh kitorang..(terpaksa tumpang meja, sbb even nak mkn pun kene queue up cari meja kosong)..
dorang pun tak jd tgk muvi sbb malas nak batur pjg..
umo mude lagi..baru 21 tahun..
bulan 5 ni nak kawen..
nowadays, tak heran dah org kawen muda kann..
tapi..satu je laa..
they looked sooooo naive!
sampaikan dorang cite dorang g amik kursus kawen..
tp instead of 2 days..dorang kene kursus sebulan!
pehhh kitorang pun terkejut gile! kursus kawen mane yang dorang ikut???
hopefully dorang tak kene tipu laa..

pas tgk muvi, kitorang sangap tatau nak buat ape dah...hahahaha..
ingat nak g beraye..tp org sume tade kat umah..hihihi..
so end up, balik umah g kenduri doa selamat anak kazen aku..

JUMAAT 080208

its jiji's bday..
celebrate kat Cinnamon's Cafe, One World Hotel..sebelah OU tu..

ice cream cake tu dah cair dah..lame tunggu si pemotongnye potong :P

happy 20th birthday, Ji!

SABTU 090208
lily's engagement..
kat umah nenek dia, kat Pengkalan Perigi, Melake..


she looks stunningly sweet in white! kan?


congrats miss lily!

balik dr umah lily, kitorang singgah plak Air Panas Gadek..

lame dah plan nak g..
asek tak jadi je..
byk nau halangan-nyeh!
finally, sampai gak kitorang..
tu pun sbb ada reason lily bertunang..
kalau tak, tak sampai gak lg kot...hihihi..


ni tambahan..
masa nak balik, perhatikan kete ni..
sungguh kurang ajo..

dahla kitorang bg jalan, pastu leh lembab²..
sengih² ikut cermin sisi tu..
pastu kitorang overtake balik, terus dia himpit² balik..dgn tekan² minyak..
ingatkan lelaki la kannn..
rupenye pompuan!
sungguh kurang sopan!

bile dia nmpk aku amik gamba keta dia..
baru laa slow down..
hmm maybe takleh nak laju gak kot..sbb nak masuk tol kan..
and lps je tol tu, bile kitorang overtake balik, tau plak paling muka..
takut laa tuuu..
takut aku amik gamba muka dia pulak kot..
sengal!
kalau terer sgt bwk keta kan, apsal tak terus pecut je?
ram² bagai nak rak..mcm nak terbang dah..
pastu tade laju mane pun..
hampeh!

aku mmg hangen ngan keta² camnih..
slalunye bile aku ckp "padanlaaa..pompuan!!"
mama mesti jwb balik.. "dah tu, ko tu ape?"
hahahahahhahaa...
aku yang pompuan pun hangen kalau pompuan bwk keta tak betul..
apetah lg yang lelaki kan? ngehngehngeh..

so to all ladies driver..
bwk laa elok²..
kalau tak, jadi bahan kene kutuk je..

AHAD 100208
wedding kawan aku..
umah dekat je pun..
even kad yang patutnye aku terime tak sampai², aku g gak laa..
kang masa aku kawen, sure dia balas dendam tanak dtg pulak kan? huhuhu.. (sungguh tak ikhlas aku nih..hahahaha..)


to Nizwan & pasangannye, Hasfarini..
selamat pengantin baru..
semoga berkekalan ye..amiinn..

p/s: walaupun dah cuti lame..aku tetap nak cuti lagi!!!!

6 comments:

yanailyana said...

wah iera, kau ingat name wife iwan... aku x tau langsung heeheehee... kurang ajar la aku ni, makan nak, majlis saper tak tau... hehehe....

Hana said...

iera..ckp ngan jijie..die nampak gemok lol

suya said...

lamenye ko cuti

atune said...

nak cuti lagikkkkkkkkkkk....jugakkkkkkk
nk g jenjalan lg...
nk g org bertunag lg...
nk selebrate Jiji bday...ko baru 20 Ji?igt dah 42....
im a lady driver...yg sopan...heheheh

:: iera :: said...

yana: hahahaha..aku pun ingat² lupe.. :D

hana: bukan nmpk na..dia mmg dah gemok!! hahaha (mati aku kalau dia tau..)

suya: lame² aku cuti pun, lame lagi cuti ko :P

atune: jomm jommmm...

jay said...

cuti mmg bes nak2 lagik cuti yg dok sesaje.i wili wili need a day off!
eniwei im not a lady driver..YET!
hihihihihi..