Wednesday, February 06, 2008

lost in my own way..

dont drink & drive..
statement tu dah slalu sgt kite denga kan?
tapi kalau dont talk while driving???

hehehe..
masuk smlm kirenye dua kali aku terbabas dr jalan yang sepatutnye..
term 'terbabas' tu bukannye aku nak termasuk longkang ke hape..
ia lebih kpd salah masuk jalan..hahahahaa..

sedap sangat borak..
smpi ilang fokus jalan mane yang patut aku ikut..ekekeke..

smlm..
finally aku & jay berjaye potong rambut! yeay! (ann, aku eja betul ok..bukan POTOS! :P)
sbb last week pegi, sume salon tutup..
tatau laa kitorang yg lmbt ke..
atau kedai tu tutup awal..
ke mmg dah sampai waktu dorang tutup kedai..hahaha..

so sampai dlm kol 6, terus laa buat treatment skali..
alang2 dah masuk salon kan..lgpun agak lame gak aku dah tak buat treatment..huhuhu..

mmg best laa kedai tu..very the peramah..
pekerja pun ramai..juge dedicated..
tade laa rasa terabai..takyah tunggu lelame..
tak mcm salesgirl kat bodyshop tu kan jay..
sgt annoying..sgt sombong..sgt impolite!
kalau tanak keje, balik umah laa..eksen tahap gaban!
mcm sales girl kat MNG aritu gak! (tetibe aku emo ngan salesgirl ni nape? hahahaha)

hmm bile cite pasal rambut aku..
well, as i expected..
word yang akan kua dr mulut dorang bile start kejekan rambut aku,
"rambut u tebal laa.." hahahaha
siap org yg tukang cuci rambut aku smlm samakan rambut aku ngan mee..
i was like..hah??
dia ckp "kalau rambut sikit n halus, mcm meehoon..kalau texture mcm rambut u ni..mcm rambut i..kire mcm mee laa.." hahahahahha..
mee ngan rambut..sama okkeeee....hahahahhahaha...

see aku terbabas lg..
aku nak cite lain sebenarnye..hahah..
then masa nak anta jay balik umah,
punye laa sedap kami berborak..
aku leh terus ikut route ke umah aku..
patutnye aku masuk simpang kiri..
tp bile jay kate "ra, ko nak g mane?"
aiseh!! dah tak sempat nak cross daaaa...
sbb masa tu aku kat lane paling kanan..
hmm nak wat ape lagi kan..
terpaksa laa meneruskan perjalanan utk mencari u-turn yang kire² 2km away..huhuhu..

smlm kire 2nd time laa..
yang first tu jadi masa nak anta ijoy g klsentral..
pun same gak..
atas sbb "borak-yang-best" plus "mocking-yang-hebat" masa tu..
terus aku ikut route balik umah gak..hahahahah..
tak fokus kannnn..otak tu mcm dah di program utk jalan balik umah..
bile tade ape yang trigger utk tuka route,
makanye, by default, ikut jln pulang ke rumah..ekekeke..
so terpaksa gak laa cari u-turn sampai pusat bandar damansara masa tu..

thats y do not talk while driving..
it will distract ur focus..
resulting to be driving in the wrong way..ekekeke..

tapi tu aku je kot..hahahahaha...
lenkali kawan², jgn ajak aku borak masa aku tgh drive okkk... :P

12 comments:

jay said...

by default, i shud instruct u to take the left lane before naek iteww flyoverrrr...
tahh aku pon da lepas baru nk menseyen..ahahahahaa

:: iera :: said...

hahahahahaha..
same² ilang fokusssss..
dah lps baru sedar...
hahahahaha..

chucky said...

alaa bese laaa tuh,aku pon selalu terbabas,
nk g nrthport tp selalu terbabas ke rumah sendirik,

:: iera :: said...

hahahaha..
ko tu mmg nak balik umah :P

aku ni nak anto org..
tp sebok berborak, terus lupaaaa..hahahhaa

atune said...

lawak x rambut...eh salah..lawa x rambut?
ko tersasar sbb ko serabut kot?

:: iera :: said...

huhuhuhu...
rasanye bukan sebab serabut..
sbb aku tak fokus..
itu je..hihihi..

suya said...

ermmm kene drive lam leberi la kalo nek kete ko ra?hekhek

Hana said...

berjaya jugak akhirnya iera potong rambut..ekekeke..

jay said...

lawak?hihiiihi..

:: iera :: said...

suya: begitula nampaknye..ekekeke..

hana: yep! finally..pendek akhirnye! hihi..

cik yus said...

iera ko ada geng kat bheuu ni...bila dia drive kitaorg ajak sembang sure dia hilang fokus... :D org tu adalah shahrul :D

:: iera :: said...

hahahahha..
sharul, welkam to d club! :P