Friday, October 26, 2007

brainless or brain-less??

masuk arini dah ari ke-5 aku posa..
dan arini jugak laa yang paling mencabar emosi aku..
aku rasa kalau ada scale pahale posa depan aku skrg nih, aku sure mende tu akan tunjuk pahale aku tinggal suku jek..


aku mmg hangen..
kalau aku hangen, korang pun dah tau laa sbb ape aku hangin di waktu² opis begini..
pasal ape lg..pasal si badak laaa..


walaupun mende nih jadi kat member aku, mar..
tapi aku tetap rasa tempias..
nak ikut, patutnye aku hangen smlm..tapi sbb aku pendam jek..

bile jd skali lg kat mar pulak..
teruslaaa meletop pom pom nerve kemarahan yg aku pendam smlm...
arini baru kua sume hangen² tu..


smlm, sampai jek opis..
baru je nak melepaskan lelah..
badak: "ira, boleh tak g printkan mende² nih kat atas..kat bilik wanu.."
aku: (dlm ati) haiihhh...minah nih kan..kalau tgk aku, mmg pantang betul laa..ada je keje nak bg..buleh tak kalau aku buat tatau je?


tp biasalaa kann..
aku nih melawan dlm ati jek..
aku: "ape?"
badak: "toner printer kite nih dah abes..ada sket lg aku tak print nih..mende ni nak kene submit kat user..so ko g bilik wanu, pinjam printer dia..pastu terus submit file ni kat dia.."
aku: (dlm ati lg) mmg sial laa ko kann..keje ko, ko malas nak abeskan..pastu main pass² kat aku..post keje aku kuli cacai ko ke???


alangkah bagusnye kalau aku dapat ckp mende² straight to her face..
tp apekan daye..
aku malas nak cari gaduh..lagipun kan aku posa..
bersabaaaaaaaaaar je aku..


tu smlm..
tp td..
dia tgh argue something ngan mar..
aku malas nak amik port..
keje aku pun tak setel lg..kang aku menyampuk, tak pasal² aku pun terbabit kannn..
so aku bio je laa dorang argue..
kalau tak silap, something pasal application minah yang 'sangat bagus' tu.. which relate ngan keje² yang tgh mar buat..
argument dorang lebih kurang camnih laa..
mar: "data ni salah laa..aku rasa masa data entry lagi dah salah nih.."
badak: "mmg camtu.."
mar: "mana boleh..cemane report nak betul kalau data entry nih dah salah..kenelaa betulkan kat Evaluation module tu dulu..dr awal dulu, takkan tak betul2kan lg Evaluation tu?" (mar tak puas ati laa kan, sampai bile nak update data² tu backdoor!)
badak: "laa takkan tatau lagi..bukannye baru keje sini.." (masa nih korang bayangkan dia bcakap dengan nada yang sangat sinis!! pastu boleh blah camtu je..)

pehhh...aku tgk muke mar terus berubah..
masa tu aku pun turut rasa meluap²..
rasa nak hempuk² je mulut celupar dia ngan keyboard..
rasa nak tolong je jawabkan balik.. "mmg laa dah lame dok sini..tp tu module sape?? sape yang patut handle?? ko owner..ko laa yang lagi patut tau..kitorang tak penah handle pun module tu..dah tau module tu ada problem, apsal tak cater dr dulu?? itu pun nak kene aja ke??"

errghhhh!!
shes soooo annoying laaa!!!
eiiiiii..walaupun bukan aku yang kene, aku tetap rasa hangen..
mmg tak reti cakap elok² makhluk sekor tu..
tak kire dah orang keliling..
main lepas cakap je..ikut sedap mulut...
mmg kuang hajo! mulut tade insurans punye badak!!

dia bengang laa tu..
sbb orang condemn keje dia..
sbb dia ingat dia bagus sangat..
soo perfect..sampai tanak dgr kalau ada org tego..
kirenyeh tergugat laaa reputasi dia...
blah laaa!!

lps tu boleh dia terus g minum..
selambe je tinggalkan keje² dia tu..(well, boss kannn..)
haaaa...masa tu laa sesi luahan perasaan antara aku ngan mar berlangsung..
masa tu laa saat2 pahale puasa aku jatuh merundum!
bertan2 kutukan kua dr mulut kitorang..
sibbaik laa kitorang tak balas pape td..kalau tak, mau perang besar..

tp seriously..ikut kronologi org² yang penah bkhidmat utk dia, rate² sume menyumpah..
tade sorang pun yang aku dengo bahagia keje under badak berendam tu..
ada yang mmg tunjuk je kalau tak suke...mmg bile bcakap dgn dia, keras je bunyi..
ada yang nmpk cam ok..padahal belakang...Tuhan je tau..
hmm bagus kan dia..dapat pahale free dgn cara camtu..
mmg terbaik laa...eiii yarks!

part yang lg best..
tah bape lame..
pastu bile dia naik balik dr sesi berpoya2 minum petang dia tu, terus laa nak itu ini..
masa tu aku ngan mar dah siap2 nak balik..
ye laa, kitorang nak bbuke kannn..
kalau dia yang mintak, aku nak buat tatau je..terus je balik, buat bodo..
tp sbb ni skali involve ngan bos satu lg, terpakse laa kitorang menangguhkan hasrat..
pandai kan dia...
tau agaknye kitorang marah dia td..so dia gune org lain tulun kaver..
otak pandai tu..orang ada MASTER laa katekannnnn...

eh sket pun aku tak heranlaa..
kalau ko pandai dan berhemah, dah tentu² aku respect..
tp ni sbb ko pandai takat teori je, boleh jalanlaaa!!

sudahnye aku bbuke kat tempat parking je td..
pehhh emo nye akuuuuuu..betul² mencabar kesabaran..
fuh fuh fuhhhhh...relaks ira, relaks...
aku tatau laa sape je yang boleh bertahan keje dgn dia..
kalau next time aku kene keje lagi ngan minah perasan bagus tu, mmg aku terus mintak tuka division/sector..
takpun, terus resign, cari je keje lain..
drpd aku saket ati sepanjang mase..
drpd aku terus derma pahale kat dia..
baik aku blah..

to u, the very intelligent and the most valuable person in the office..
mmg entry ni khas utk ko..
ko tolonglaaa pegi amek kursus management ke hape ke..
utk manage sket mulut ko tu..
supaye lagi behave..
supaye lebih menuturkan kate
² yang lebih sedap didengar..
dan juge supaye tidak menjadi bahan kutukan anak² buah ko..
aku tak mintak banyak..
aku mintak tu je..
sekian!

7 comments:

Anonymous said...

tula dulu korang kutuk aku tak hingat.. siap gosipkan aku ngan badak tu(hinanya diri ini), bile nak amik bekalan senjata nie.. kata nak gulingkan dia. Tembak perut dia..

jay said...

sepesli to mak incik badak berendam yg koje asik la nk buli org..
ko denga elok2 ye.
tade org ske kt ko.
aku ulang ye.tade org ske kt ko.
bani ko buli domestic partner aku!!!!
u sakkkksssssssssss...
badaakkk gemokkkkkkk..

ann said...

aku harap dia baca la blog ko nih.

eh tuit.

dia ada masa baca blog ke?kan ke sibok ngarahkan orang je??

mmg,aku tak ske badak tuh.ade ke marah aku,tp pg sound bf aku..ehem ehem..masa tu la.skang ex la..oh,dia sound aku suh cakap baik².wellllllll...we learn from the "best".kan ira???

bodo kannnnn....

:: iera :: said...

anonymous: hehehe..mcm aku kenal je sape ko..sbb tak ramai yang kitorang gossipkan ngan badak..hahaha..
ok, nti aku dtg amik bekalan tu..aku tanak tembak perut..aku nak aim kat mulut celupa dia.. >:)

jay: i have to move somewhere drpd terus dibuli camtu..mmg saksssss!! :(

ann: yep..the very paling sangat amat BEST! tade sape yang lagi perfect dr dia..

cik yus said...

ya Allah hinanya badak tu yuckkssss..

aku yg tak nah keja ngan dia pun rasa nak boh mercun dlm baju dia, lagik lah korang...

Bayang² said...

pehhh..... aku pun meruap baca wpun aku tak kenal sape badak itu... tapi aku tau camne rupe badak.... kekekkeke

huh kat ofis aku pun mmg ada jenis camtu gak ra.. aku pun nak panggil dia badak gak la.... dah la gemok... pendek... andalusia.. padan la org tanak... menccccccccccciiiiiiiiii tuuuulllllll la.... isk aku lak emo ni apsal??? hahhahahah

:: iera :: said...

yus: tu laa..malangnye nasibkuuuu..sob sob sob..
tp ok je kalau korang nak tolong mercunkan dia..muahahahaha..

aza: hahahaha..ko boleh je nak emo² dlm nih..meh kite emo sesame..hahahaha..
ape kate kite tubuhkan kumpulan anti-badak?? ngehngehngeh..

tp kan kalau dia buat hal lg, aku rasa nak tuko name dia laa jd badak pendek pulak..agak² korang dapat teka tak ape??? heh heh heh..