Wednesday, October 17, 2007

raya le tour..

ari nih dah raye ke-5..aku dah start keje..
masa nih dah kol 850am..aku sowang² jek kat opis..huhuhu..
kalau tade owang kat opis pun bagus jugak nih..
buleh aku mengulor..heh heh heh.. (tajam tanduk aku! muahahaha)

kalau nak cite pasal raye, aku rasa tahun nih aku lebih byk beraye di luar kawasan kg aku laa..hikhikhik..
raye ke-2 jek, aku dah sampai selayang & meru, klang..
raye ke-3 pulak, sampai kajang & sepang..
suya pun heran cemane aku leh bjalan masa raye ke-2..yang slalunye aku mmg bz melawat umah sedare mare pada 1st dan 2nd raye..
kdg² raye ke-3 pun tak abes berkunjung lagi tau..hehehe..
(saje je..tahun nih aku buat kelainan sket..lebih byk beraye ke umah kengkawan :P)

2nd day raye
aku ngan ijoy dah terpacak kat umah jay..
dr kol 1..last² kol 330pm baru gerak ke klang..
lame tgu jay cari tudung yang bsesuaiannn..dgn baju ijau ala² songketnye..
hakhakhak..akhernye bertemu jua..selendang itam bersulamkan emas...kelas nyah! :P

pastu terus gerak g umah atun & chucky..
sampai² ada basha ngan alip..
lepak² sane..borak² makan kueh..makan meehoon goreng sedap yang siap dlm mase 15menet..heheh..
sambil tgu suya dtg..pastu nak tgu cite upin & ipin pulak lagi..(kiut gile! betul betul betul..)
last² lam kol 8 baru g umah suya pulak...hahahah..



:: umah chucky & atun ::

kat umah suya, lepak² mkn kueh lagi..sambil dgr cerite² makcik dia dr indonesia..
pehhh..frenly banget..sonok dgr makcik dia berceloteh..hehehe..
pastu yang lg best sbb suya masak dinner tuuuuu..
mmg dah sesuai sangat laaa jadi bini anuar jen..ngengenge...


:: umah suya ::



finally dlm kol 1015pm barulaa gerak balik..
ikut ati nak dok lepak lelame lagi..
tp kang bising pulak orang tua memasing..
anak² mereka lom balik² lagi..
dahlaa lalu kat jalan altantuya...heeee scawyyyy!!!
tp alhamdulillah tade pape..sbb hero ade..hihihi..

3rd day raye
aku tgu dorang kat umah plak..
sbb dorang kate nak dtg beraye umah aku..lps g umah jay..(which aku dah pegi the day before..huhu)
lam kol 4pm, dorang (atun, chucky, suya & jay) sampai..
lepak² jap..siap² sbyg asar dulu..pastu gerak g umah ijoy kat kajang pulak..
mkn kuehteow goreng pedas tp sedap...pastu sbyg maghrib skali...
then gerak g sepang pulak...umah apai..
mkn mee sup dgn begedil yang limited (tulaa..sape soh dtg lambat :P)
then lepak dan borak² lg...sampai kol 10pm..

muehehehe..mmg letih laaa..
jauh perjalanan..luas pemandangan..dan lenguh badan..hekhekhek..
:: umah ijoy ::



:: umah apai ::

itulaa 2 hari yang meletihkan..tp sonok...ngeee.. tinggal umah ana je lom serbu lg nih..
oh ye..dan ann jugek..(ann, bile nak buat makan²? hahahaha)

5 comments:

jay said...

betol..betol..betol..
sonottt bangat!!!
sbb tu jadik acara tahunan every raya..hikhik

atune said...

tu arr...acara kemucak raye...huhu

ann said...

errrr....errrrr...kita buat kat darussalam la open hse aku...lepas main futsal,amacam?:)

suya said...

saye suke saye suke....ngeeeeeeeee

cik yus said...

iera..kita tau kenapa awak rajin nak pi jln2 cari kuih raya taun ni....ehemmm ehemmmm