Tuesday, October 23, 2007

puasa enam di bulan syawal..

arini seken day aku posa ganti..
merangkap posa 6 skali..

smlm punye laaa aku pening pale..
sampaikan tdo mlm td aku bertampalkan koyok..hahaha..
pg td..maseh pening juge..
ingatkan nak mc dah..huhuhu..
tp sbbkan ingat janji nak bbuke ngan jay arini..
kugagahkan jua.. :P (tak sabonye jay! hiks..)

aku plan nak posa stret sampai jumaat..
pastu sambung senin next week..
sabtu ngan ahad takleh..dugaan banyak..
dgn openhouse bagai kannn..
pehhh kenot kenot..rugi! hahahaha...

o ye, korang dah start? hehehe..
aku bukan nak riak..
aku nak ajak korang same2 berpuasa dgn aku..
jom laaa korang..heh..
elok tau puasa awal2 nih..
sbb:
1) skrg maghrib maseh awal lg..tak sampai kol 7 tuu..utk arini je, 6.59pm..huhuhu..
2) maseh dalam mood puasa..nti kalau dah lelame, sure payah2 je nak start balik..ngeee...
3) cepat ganti, cepat leh relaks..takyah nak pk2 lagi...hahaha..
4) leh maintain utk terus menurunkan berat badan yang maseh lom tercapai masa bulan ramadhan aritu..ekekeke...

tapi tu sume terpulanglaa pd individu.. :)

utk lagi kelebihan posa 6: fiqh-sunnah (thx for the link ye, iwan..)

4 comments:

ann said...

kalau saya puasa hari rabu,mampos la saya di kelas bodyjam.oleh itu,jom puasa kamis.puasa jarak jauh.together²...:)

:: iera :: said...

hehehe..sy mmg maseh di dalam posa 6 ketike hari kamis tersebut, cik ann..
makanyeh, marila kite bersame2 PJJ (Puasa Jarak Jauh) :P

jay said...

ahahahahaa....2nd day done.
3rd n next?
kite tunguuuuuu saje.
insyaallah semoga bejaye melepasinye.
aku ari sabtu dugaan tol.ade kelas..gaaaaaa..
ya ALLAH,berilah aku kekuatan untuk bertahan.AMIN!!!

atune said...

ye la ra...sok aku nk raye dah...coz aku dah start ter awl la jugak...
selamat hari raye syawallllllll