Tuesday, November 13, 2007

self-impressed.. :P

smlm aku mc..
arini aku datang, pehhhh..keje menimbun!!
sibbaik laa smlm aku tak g cabut gigi bongsu aku..
doktor dah nasihat soh cabut..sbb gigi tu mmg dah lari dr paksi-tegaknyeh..
tp aku kate keje tgh banyak, aku takleh nak mc..huhuh..
kalau tak, tatau laa betape lg menimbunnye keje² aku lps 2-3 ari mc pulak..
aihhhh..

ni time aku blog nih, jam menunjukkan kol 727pm..
aku skrg kat opis lg (aihh, terlepas lagi aku nak tgk sinetron Anggun..hmm)
baru je lps abes printing document yang mmg nak kene submit gak by today..
tapi yang buat aku rasa best sbb aku rasa kagum kat diri aku..
kerane..
aku telah berjaye meng'operate' binding machine!! muahahaha..

aku tau, korang mesti kate "eleh..tu pun nak bangge.."
ahh, aku tak kesah..mmg aku bangge pun!! ngehngehngeh..
sbb di kale waktu remang² senja maghrib nih, otak aku dah takleh nak berfungsi dgn baik sangat..
otak aku dah pk nak balik umah..
tp takleh sbb keje tu kene siap by today gak..
lagipun, ari dah makin gelap nih, aku parking jauh..
tambah plak aku lom g sbyg maghrib nih sbb tgu kawan aku nak abeskan keje dia sket..
so dgn kalut² tu, aku kene plak lg operate mesin binding yang aku tak penah gune langsung..
so cemane?? otak aku terbelah² dah nih..

tp still..siap satu document aku bind!! hehehehehe..
ye laa..setelah beberape minit aku tenung mesin tu..
setelah tanye user² yang maseh tinggal..which unfortunately tak penah langsung gune mesin tu..
setelah aku godek here & there..
akhernye berjaye juge aku mem'binding' document itu!!
alone!! tanpe bantuan sesape..
siap masukkan dalam comb dia skali..
wahhh impressednye aku terhadap diri sendiri..ekekeke..

heh..korang mesti nak ckp "alaa takat nak masukkan dlm comb tu, gune tangan pun buleh.. " tapiiii...
aku gune mesin tau..aku ulang gune mesin!! bukan gune tangan..
tu yang aku kagum sangat ngan diri aku tetibe.. muahahahaha..
rasa mcm back to zaman skolah/zaman U dulu..
buat projek/assignment..

pehh..aku kagum..aku kagum..
pasnih, rasa² penat jadi kuli cacai projek, aku nak apply jadi tukang binding projek skolah je laa..hmm..PROJEK gak kan??? ekekeke..

oklaa tu je nak cite..
aku blog ni pun sbb aku rasa kagum dgn kebolehan otak aku beroperasi di kale² terdesak..
tu je..hihihi..

4 comments:

jay said...

hikhik..im so proud of u darling!!
tanpa ade manual instruction dr mane2 ko leh godek2 mesin tu.

n its not broken??
tk rosak kan?
wahhh....gempak-lahh.

pasni tolong aku bind asemen aku plak ye.
hahahahahahha

:: iera :: said...

jay: hikhik..aah..tade manual..
selambe je aku godek sbb terdesak kann..alhamdulillah tade laa tertanggal anggota badan mende tu.. :D

muleh..mulehh sangaaatttt..
nti i tulun bind kan asemen2 u tu ye darling..gladly!! heheh..

Nurhana said...

wei susah tu mesin binding..aku pernah try...ekekeke..last2 aku panggil PA boss aku..hahaha. lg 1 mende aku takut kat office ialah..mesin-all-in-one (printer-fax-scanner-fotostat)...huhuhu

:: iera :: said...

hmmm..sebab aku dah tau gune, td boss aku soh aku bind 7 document terus!! pehhhh...

kalau mesin-all-in-one tu, aku rasa aku pun serender..ekekeke..