Thursday, October 23, 2008

stop staring, will u?

aku kan..
dah lama tak makan sorang2..
tp sejak dok site ofis nih..
possibility utk mkn sorang2 itu adalah sangat besar..

awal2 masuk dulu, sukarlaa kann sbb sume org mcm tau tak tau je kewujudan aku..
even if dorang tau, aku pulak sukar utk mkn bersama..
kerane:
1. yang chinese, sah2 lunch ngan colleague2 chinese sendiri.. (kalau dorang g cha-ya-nun-alip punye kedai gak, cane?)
2. yang indian, sure go with indian's friends (dorang ni kol 12 slalunye dah chow g lunch..time tu aku lom lapa pun lagik!)
3. yang malay pulak..hmmm mmg tak lunch..tu yang sebilik ngan aku laa..
mana yang lunch, dorang berade di bilik sebelah..kalau time lunch, usually lupe nak panggil aku skali..ye laa..tade depan mate kann..
so end up, aku akan kelua makan sorang2..
tp lapa punye pasal, aku dulik ape kannn..
asalkan perut aku kenyang..

tp tak lama pun..
2 ari je sempat aku makan sorang2 punn..(hahahah cite beriye kannn :P)
sbb pastu aku g mkn kat opis asben aku..
sbb satu lg, aku nak park keta kat opis dia..
aku tak tahan ngan parking kat opis sini..
mahal gile okkee..
sejam rm2.50..
kalau sploh jam sehari?
kalau seminggu?
hmmm gaji aku abes bayo parking jek..
chait!!

dulu rutin aku:
1. g keje sesame..tp drop si asben kat opis dia dulu..sbb dia masuk awal..
2. aku bwk keta sampai opis..
3. tengahari kua lunch..g mkn kat opis dia..
4. lps lunch, dia htr aku balik opis.
5. ptg fetch aku skali lg..(hehe sibbaik ofis kitorang dekat2..)

ni kire 2 in 1 la..
lunch plus free parking..
sbb dia mmg dapat parking space kat situ..
ye laa otak mau cerdik kalau tanak pokai..hahahaha..

pastu kan posa..
so rutin berubah lg..
pegi keje sesame tp dia anto aku dulu..(pehhh korang bayangkan laaa..betape awalnye aku..pehhh..kagum kagum..)
kire keta terus park kat situ laaa sehari2..
hehe laaaaagi jimat!

tp kalau ijoy ada kursus ke ape ke..
aku tade pilihan lain laa..
kenelaa bayo 25hengget sehari :(

erkk..jauh lak aku menyimpang..
ok back to cite lunch aku..
lps raya, rakan2 sebelah bilik slalu pulak ajak makan..
tp still aku takleh join..
sbb aku puasa ganti..huhuhu..

oh ye..skrg aku dah pindah tempat duduk..
ada laa sket privacy..sbb ada cubicle..
tp tade laa privacy sangat jugak..sbb aku share cubicle dgn boss kat sini..hahaha..
dok sebelah2 nih..
mana nak ada privacy nyeh..

so itu laa masalahnyeh..
org slalu tak pasan kewujudan aku di sebalik cubicle ini..
makanye aku slalu lg laa ditinggalkan ketike mereka pegi lunch..haihhhh..

mcm td..
setelah mencari-possible-rakan-sejawat-yang-selalu-ajak-makan-sesame itu..
hampa..
kerana dorang dah pergi lunch..
mungkin mereka ingat saya masih berpuasa? (weh...aku dah abes ganti weh....uuuu..sob sob..)

dgn perut yang dah lapa..
wa tak ingat mende dah..
wa terus je capai handbag, cari tmpt makan..
tp tu laa..
apsal sume org "lali" sangat tengok aku? (*lali dalam bahasa bengkulu = tak jemu2/asyik/tenung)
mcm laa korang tak penah tgk org lunch sorang2 kann..
weird sangat-kah?
ada aku soh korang bayarkan ke nasi aku tu?
aku susahkan korang ke?
duhhhhh...
tp lantak korang laa kann..
sbb aku kenyang jek..
alhamdulillah...

tp satu je laaa..
"its damn rude to stare ppl like that okkkee..pleaseee mind ur own business!"

7 comments:

chucky said...

kalu aku laa kannn
mmg aku makan je,
org cantik mmg ramai yang pandang2

suya said...

totally agree!
mcm la pelik mkn sorg..shopping sorang..drive sorang...nmpk lebeh macho bukan?

missjaye said...

sepak je derang ra.nnt kalu derang wat lagi u roger me n i kasik korek mata merekaaa..hihihi

@tune® said...

betul betul betul (upin ipin)
suh die bayo jer lenkali..

Hana said...

stop & stare! mungkin mereka suka lagu ini. agreed with suya...mmg macho pompuan yg bleh buat segala mende sorang2 nih..yatta!!

:: iera :: said...

caki: mmg aku buat donno je..yang penting perut gua beb..hahaha..

suya: tu la pasal kann..mcm kite pesalah lak pandang2 gitu..ingat dorang je ke ada mate???

jay: yes bebeh, u hv to come right away! hehehe..

atune: kalau aku lom bayo, mmg aku hulur pinggan tu kat dorang.."hah amik, pandang2 sbb nak bayokan aku punye kan?"

hana: yatta!! we sure will survive-lah!

Ann said...

ok,aku terasa macho.hahahaha...iera,derang tau tak kau dah kawen?kalau laki yg stare kau tu,mmg takde la lain,nak ngorat la.kalau pempuan tuh,mmg bitch la.senang je nk detect.