Friday, October 03, 2008

syawal dtg lagi..

harap maklum..
raya² blog saye tergendale sebentar..
1. sbb arrangement tahun ni dah tak sama cam tahun² lepas..(kene divide by 2 families ye skrg..)
2. sbb tak sempat nak relaks²..family² datang beraye tanpa henti..
3. sbb byk lg keje lain yang harus dibereskan :)

tp aku dapat rasa laa kann..
tahun ni mcm kurang meriah..
tatau laa kot aku je yang rasa camtu..
1. aku kurang dgr lagu raya berkumandang..(adakah sbb aku tak on radio? no no no..aku mmg slalu on radio..)
2. tak byk lagu raya baru..(ada tu lagu lama yang dibarukan..sangat huduh okkkkeee bunyinye..)
3. aku dah start cuti on monday & tuesday tu..aku expect jalan clear..tp wth?? jalan maseh banyak dgn keta..(adakah sume org dah tak balik kg sbb kos dah meningkat??)
4. kad raya pun buleh dikira bilangannye..huhuhu..hmm tak sampai 3 pun.. :))
5. baju raya aku utk tahun ni..aku baru pasan, ada 3 pasang je yang baru..not like tahun dulu²..sampai raya ke-6 pun aku leh bergaya ngan baju baru..2 pasang utk sehari tau..hahahahaha..
6. even umah aku pun persiapannye amatlaaa ala kadar..slalunye lapik meja yang mak aku beli tetiap tahun..tahun ni dia boleh lupe nak beli..cadar kusyen yang tetiap tahun ganti lain..tahun nih dia basuh je..

hmm..aku rasa sbb kitorang dah pulun abes kemas umah masa wedding aku aritu..
so utk raye ni cam lepak je tade mende sangat nak kemas lagi..
nak cat umah ke ape ke, dah buat sume aritu..
even baju raya adik aku² ngan abah pun recycle yang pakai masa wedding aritu..
ijoy je laa yang kire baru..kehkehkeh..(sbb baju dia tu one of the hantaran yang aku bg..)
so mmg sekayu..dari jauh dah tau family sape..sedondon jek..hahahaha..

but still..
raya tetap raya..
walaupun kurang meriah, ia tetap something!
1. sbb ajim ada..cukup korum! plus lg i've now with suami terchenta.. :P
2. sbb aku beraya dgn 2 family :)
3. sbb dah ada kampung yang leh balik..kg kajang..hahahahahhaa..
4. sbb tahun ni takyah lg nak jawab soklan cepumas..tp be prepared je laa utk soklan2 lain..damn sure they will come :/
5. sbb aku cuti lame..hahahahaha..

tapi mlm ni ajim is leaving for Iran dahh..hmmmmm :'(
take care tau jim..

7 comments:

atune® said...

ra..mak ko xcarik langsir cam tawon dolu²?
2thn b4 raye day betorot² dok cari langsir mak kau...
xde langsir baru xsemangat wa nk dtg beraye nih!

:: iera :: said...

aah..tade..
sbb kan dah tuka langsir baru utk wedding aku aritu..
alaa nyah..baru sangat lg..baru je 2 bulan tuka.. :P

so mari² dtg beraye umah saye ye..

missjaye said...

biji beraye ye puan iera..hihi

chucky said...

lagsir baru boley samkena ngan lagu tenda biru x?

:: iera :: said...

jay: hahaha tak gak..biji layan org dtg umah..huhuhu..

caki: hmm chop! aku tak paham ape yang ko nak tanye ni..samkena???

suya said...

same dgn?hahah
samekan?

:: iera :: said...

hahahaha suya sangat terel-lah!

so skrg baru saye leh jawab..

caki: hmm takleh "SAMKENA" sbb lain kaler..langsir aku kaler maroon maaaa..takkan sama dgn kaler biruuuu :P